AcoustiNorm ruimte akoestiek verbeteren

Case: Villa Oestgeest

×
Ga terug naar het overzicht

Case: Villa Oestgeest

Voor deze prachtige nieuwbouw villa in Oestgeest kregen wij de opdracht om de nagalm in de centrale hal en de eerste verdieping te verminderen. Na diverse akoestische metingen konden wij aan de slag!

Probleemstelling

In Oestgeest staat een prachtige villa aan het water. De villa heeft binnen en buiten een moderne en strakke uitstraling. Dit is mede gerealiseerd door het vele glas en beton. Helaas geven deze materialen een ongewenst effect. Bij binnenkomst komt u uit in een 8 meter hoge hal, afgewerkt met modern stucwerk en veel glas. Dit resulteert in een sterke nagalm. Deze nagalm loopt verder in de centrale hal op de eerste verdieping. Een bijkomend probleem is de geluidsoverdracht tussen de diverse ruimtes. Op de begane grond was een gesprek op de eerste verdieping uitstekend te volgen en ook in de keuken was totaal geen rust te vinden.

Probleem analyse

In de opdracht kwamen twee primaire eisen naar voren. De oplossing moet functioneel zijn én perfect opgaan in het interieur van de woning. Samen met een binnenhuisarchitect hebben wij een passende oplossing bedacht om de nagalm onder controle te krijgen. Op basis van onze geluidsanalyse hebben wij de minimale toe te voegen hoeveelheid m2 OR (100% geluidsabsorptie) bepaald. Het design van de panelen moest in lijn zijn met de reeds aangebrachte accessoires, zoals de ronde armaturen in de centrale hal. Het resultaat, een ontwerp van twee losse, halve cirkels met verschillende dieptes die samen één geheel vormen. Een pracht ontwerp! Maar nu moest het nog vertaald worden in een hoogwaardige, akoestische oplossing.

De oplossing

We zijn samen met een interieurbouwer aan de slag gegaan om het ontwerp van de architect te realiseren. De interieurbouwer heeft een houten raamwerk gemaakt op basis van onze specificaties. Vervolgens zijn de halve cirkels gevuld met een hoogwaardig minerale vulling. Deze vulling is getest volgens Peutz richtlijnen van onze Fabric+ panelen. Het geheel is met een speciale stofkeuze gestoffeerd; een combinatie van standaard akoestische stofsoorten en een aantal speciaal geprinte stoffen.

Ga terug naar het overzicht

Zij gingen u voor

Greep uit onze klanten

Logo Ronald McDonald Kindervallei
Shell logo
Gemeente Rhenen
Logo topsportcentrum Rotterdam
Qmusic
The International School of The Hague
Gemeente Zuidplas
Nike
Gemeente Veenendaal
De Digitale BV
Horizon Telecom
Perspectief