AcoustiNorm | Akoestische oplossingen

Het verschil tussen ruimte akoestiek en eisen omgevingsvergunning

×
Ga terug naar het overzicht

Het verschil tussen ruimte akoestiek en eisen omgevingsvergunning

Wanneer u een omgevingsvergunning aanvraagt zal de gemeente een akoestisch rapport willen zien. Maar let op, want dit rapport wordt vaak verward met een akoestisch rapport voor de akoestiek in een ruimte! Ruimte-akoestiek heeft namelijk te maken met het geluidsniveau in een ruimte. Het gaat er daarbij om of de ruimte voldoet aan de gestelde eisen met betrekking tot het gebruik. Is alles veilig voor de gebruikers? Is er sprake van een optimale balans tussen het dragen en absorberen van het geluid? Dat zijn zaken die in een ruimte-akoestiekrapport aan de orde komen.

In onder meer het bouwbesluit, nvbv, frisse scholen beleid en de richtlijnen van het noc/nsf zijn verschillende richtlijnen neergelegd omtrent geluid. Omgevingsgeluid gaat ook over gevelmetingen, dus hoe het geluid vanuit een ruimte naar buiten toe reageert. Heeft de omgeving niet teveel last van bijvoorbeeld uw kantoorpand of horecazaak? Is er sprake van teveel geluidsoverlast tussen het kantoor op de begane grond, en de appartementen op de eerste verdieping? Dat zijn vraagstukken die ander soort metingen en rapportages nodig hebben. Let er dus goed op wat voor soort rapport u aanvraagt. Zo voorkomt u dat u een rapport krijgt waar u niks aan heeft.

Ga terug naar het overzicht
Productie en plaatsing van akoestische panelen

AcoustiNorm

Meting en advies, productie en plaatsing

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Het meekijken over of helpen samenstellen of toetsen van een PVE of bestek voorkomt daarom vaak veel problemen en kosten achteraf. Basis hiervan kunnen metingen of berekeningen zijn. Nagalm- STIPA, dagdosismetingen of geluidsoverdrachtsmetingen laten exact zien hoe de ruimte zich gedraagt, welke gevolgen dit voor de mensen heeft en of deze voldoet aan de gestelde normen en/of eisen.

Neem contact op

Zij gingen u voor

Greep uit onze klanten

Download ons Gratis E-book vandaag nog: De ultieme gids naar een rustige werkomgeving

E-book downloaden ⟶