AcoustiNorm ruimte akoestiek verbeteren

Juridische aansprakelijkheid werkgever. Zorg voor uw mensen!

×
Ga terug naar het overzicht
Juridische aansprakelijkheid-werkgever

Juridische aansprakelijkheid werkgever

In Nederland kennen we ten aanzien van geluid en akoestiek wel normen maar is er (nog) geen wetgeving. Dit betekent dat de norm (soms om budgettaire redenen) niet gehaald wordt of dat akoestische voorzieningen soms zelfs uit het bestek of (PVE) plan verdwijnen. Maar is dit wel zo verstandig? Better safe than sorry. Lees waarom het slim is om uw ruimte van akoestische producten te voorzien.  

Is de werkgever aansprakelijk voor gehoorschade? 

Wanneer je gehoorschade op loopt tijdens het werk, kan je de werkgever aansprakelijk stellen voor de schade. Overigens ligt dit wel aan de situatie. Heeft u als werkgever er alles aan gedaan om de akoestiek te verbeteren, dan is er geen probleem. In sommige gevallen is dit niet zo. De werkgever is verplicht om zijn personeel en bezoekers gehoorbescherming beschikbaar te stellen bij een geluidsniveau van 80db(a) of hoger.    

Blijvende gezondheidsschade 

In onze maatschappij is het steeds belangrijker dat de plekken waar wij werken en leren veilig zijn. Indien een werknemer of gebruiker van een ruimte blijvende gezondheidsschade oploopt in een (werk)ruimte die niet aan de norm voldoet, is de exploitant of werkgever wel degelijk juridisch aansprakelijk voor de gevolgschade van de werknemer. Een reden waarom momenteel veel bedrijven en onderwijsinstellingen de akoestische status van ruimtes tegen het licht houden en daar waar nodig aanpassen.  

Akoestische oplossingen van AcoustiNorm 

Bij AcoustiNorm bieden wij een breed assortiment van akoestische oplossingen die aan de norm voldoen. Alles om gezondheidsschade te voorkomen.  

  • Akoestische plafondpanelen: deze plafondpanelen zijn geluidsabsorberende panelen t/m een maximale absorberende Aw waarde van 1.0, die worden gebruikt om akoestiek in een ruimte te verbeteren. Deze panelen worden vaak gebruikt in commerciële en residentiële gebouwen. Van wit glasvlies tot prachtige unistoffen. Deze plafondpanelen zijn in verschillende vormen, maten en kleuren verkrijgbaar. Ook is het mogelijk om voor uw eigen ontwerp te kiezen.  
  • Akoestische wandpanelen: storende reflecties in uw werkomgeving kunnen erg hinderend zijn. Wandpanelen worden daarom ook ingezet om storende reflecties in de ruimte te verminderen. Voor hogere wanddelen zijn BASIC wandpanelen een goede oplossing. Op lage wanddelen worden uitsluitend panelen van type Fabric of Art gebruikt. Doordat deze panelen zijn voorzien van een topdoek, is een eigen kleur of print naar keuze te realiseren.   
  • Overige oplossingen: naast akoestische panelen, leveren wij ook akoestische roomdividers en maatwerk akoestiek. Akoestische roomdividers worden gebruikt om ruimtes te verdelen én geluid te absorberen. Erg toegankelijk in open kantoorruimtes, lobby’s en vergaderzalen. Panelen die worden vervaardigd met aandacht voor specifieke akoestische behoeften. Dat zijn de maatwerk oplossingen van AcoustiNorm. Er is van alles mogelijk. Alles om de akoestiek in uw werkomgeving optimaal te realiseren.  

Ons advies 

Om problemen te voorkomen en de zorg naar uw personeel of bezoekers te uiten, zorg voor een passend akoestische oplossing. AcoustiNorm kan daarbij ook voor u als partner opereren. Van het opstellen van een PVE, beoordelen PVE of bestek en inventariseren van de situatie op locatie tot het uitvoeren van geluidsonderzoeken/metingen, maken van rapportages, geven van advies en leveren en monteren van de juiste oplossingen. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan of neem contact op voor advies.  

Offerte aanvragen

Ga terug naar het overzicht

Zij gingen u voor

Greep uit onze klanten

Logo Ronald McDonald Kindervallei
Shell logo
Gemeente Rhenen
Logo topsportcentrum Rotterdam
Qmusic
The International School of The Hague
Gemeente Zuidplas
Nike
Gemeente Veenendaal
De Digitale BV
Horizon Telecom
Perspectief