AcoustiNorm | Akoestische oplossingen

Categorieën: Maatwerk

×

Q-Music heeft ons benadert voor het optimaliseren van de akoestiek op hun begane grond en bovenverdieping. Beide verdiepingen hadden last van een te lange nagalm. Storende omgevingsgeluiden konden ongehinderd weerkaatsen tussen alle redacties en de salesafdeling.

Q-Music probleemanalyse

Acoustinorm

Probleem analyse

We zijn begonnen met het in kaart brengen van de klachten onder het personeel. Verder hebben we gekeken naar de obstakels in de ruimte. In dit geval diverse dwarsbalken door de ruimtes en de ventilatieschachten aan het plafond. De derde opgave was het in kaart brengen van de visuele eisen. Het kantoor van Q-Music moet er flitsend uit zien! Na de inventarisatie werd het duidelijk dat het open karakter gewaarborgd moest blijven. Een uitdaging dus. We hebben vervolgens de ruimte in kaart gebracht en nauwkeurig ingetekend met alle obstakels erin. Op basis hiervan zijn we aan de slag gegaan!

Neem contact op

Oplossing kantoorruimte

Acoustinorm

Oplossing kantoorruimte

In de kantoorruimtes en bij de redactie kampte Q-Music met een laagfrequent probleem met een te lange nagalmtijd. De oplossing lag in het drukken van het volume middels hoogwaardige akoestische eilanden. Deze eilanden hebben we 70CM van de spouw gehangen. De nagalmtijd hebben we hiermee in het lage frequentiegebied op slechts 0.6 seconden gekregen. Een prachtig resultaat.

Ook een akoestisch probleem?

Oplossing keuken en studios

Acoustinorm

Oplossing keuken en studio’s

Ook de keuken en studio’s kampte met een te lange nagalmtijd. We hebben in samenspraak met Q-Music gekozen voor onze Basic eilanden. Deze akoestische plafondpanelen hebben we op 30CM van de spouw gehangen. Hierdoor hebben we ervoor gezorgd dat ook de ledige ruimte achter de panelen bijdraagt aan de oplossing. Sterker nog, onze oplossing heeft een 100% effectiviteit en alle normen en eisen zijn voldaan. In de trappenhal hebben we onze Acoustic Art panelen opgehangen. Deze panelen hebben een leuk print gekregen. Na het meten bleek ook hier de nagalmtijd de streefwaarde te zijn van 0.6 seconden.

Ook een akoestisch probleem?

Productie en plaatsing van akoestische panelen

AcoustiNorm

Meting en advies, productie en plaatsing

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Het meekijken over of helpen samenstellen of toetsen van een PVE of bestek voorkomt daarom vaak veel problemen en kosten achteraf. Basis hiervan kunnen metingen of berekeningen zijn. Nagalm- STIPA, dagdosismetingen of geluidsoverdrachtsmetingen laten exact zien hoe de ruimte zich gedraagt, welke gevolgen dit voor de mensen heeft en of deze voldoet aan de gestelde normen en/of eisen.

Neem contact op

Zij gingen u voor

Greep uit onze klanten

Download ons Gratis E-book vandaag nog: De ultieme gids naar een rustige werkomgeving

E-book downloaden ⟶