AcoustiNorm | Akoestische oplossingen

Categorieën: Roomdividers

×

Design en functie gaan niet altijd hand in hand. Dat bleek ook het geval te zijn bij De Digitale B.V. in Zaltbommel. Voor de bouw van het nieuwe kantoorpand is er gekozen voor veel beton / harde materialen, glas en een open plafond. Weinig geluidsabsorptie resulteerde in een nagalmtijd van ruim over de 2 seconden.

De Digitale B.V. probleem analyse

Acoustinorm

Probleem analyse

Wij hebben op locatie diverse akoestische metingen uitgevoerd. Nadat de cijfers waren verwerkt in een berekening konden we tot een passende oplossing komen. Echter tackelde we hiermee niet de grootste uitdaging, namelijk het open plafond. Alle leidingen en elektra lagen open en bloot. Hier is bewust voor gekozen om een industriële look voor het kantoor te creëren. Een belangrijke factor om rekening mee te houden. Design en functie, hand in hand.

Neem contact op

De digitale B.V. oplossing kantoor

Acoustinorm

Oplossing kantoorruimte

Om tot het aantal m2 OR te komen die voldoet aan de gestelde normen en eisen voor deze werkplekken is er gekozen om 1200×1200 Basic panelen 30CM van het bouwplafond af te hangen. Deze Basics met een NRC/A-waarde van 0.90 (90% geluidsabsorptie) hebben we speciaal voor deze klant opgebouwd met een zwart frame en zwart doek zodat de panelen minimaal opvallen. Hierdoor konden we genoeg panelen ophangen om tot een goed resultaat te komen.

Ook een akoestisch probleem?

De Digitale B.V. het eindresultaat

Acoustinorm

Het eindresultaat

De lange nagalmtijd is drastisch vermindert. Met een waarde van 0.8 seconden vallen we ruim binnen de norm. Daarnaast is de nagalmtijd over de octaafbanden 125hz t/m 4000hz redelijk vlak geworden. Dit komt de spraakverstaanbaarheid nog meer ten goede. Onze producten zorgen voor een rustige werk- en leefomgeving. Daarbij is de privacy aanzienlijk verbetert. Stemmen en gesprekken zijn minder makkelijk op afstand te volgen.

Ook een akoestisch probleem?

Productie en plaatsing van akoestische panelen

AcoustiNorm

Meting en advies, productie en plaatsing

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Het meekijken over of helpen samenstellen of toetsen van een PVE of bestek voorkomt daarom vaak veel problemen en kosten achteraf. Basis hiervan kunnen metingen of berekeningen zijn. Nagalm- STIPA, dagdosismetingen of geluidsoverdrachtsmetingen laten exact zien hoe de ruimte zich gedraagt, welke gevolgen dit voor de mensen heeft en of deze voldoet aan de gestelde normen en/of eisen.

Neem contact op

Zij gingen u voor

Greep uit onze klanten

Download ons Gratis E-book vandaag nog: De ultieme gids naar een rustige werkomgeving

E-book downloaden ⟶