De Digitale B.V.

De Digitale B.V.

Zaltbommel

Vraag het aan onze adviseurs

Ontvang persoonlijk advies
symbol

De opdracht

Design en functie gaan niet altijd hand in hand. Dat bleek ook het geval te zijn bij De Digitale B.V. in Zaltbommel. Voor de bouw van het nieuwe kantoorpand is er gekozen voor veel beton / harde materialen, glas en een open plafond. Weinig geluidsabsorptie resulteerde in een nagalmtijd van ruim over de 2 seconden.

P

Probleem analyse

Probleem analyse

Wij hebben op locatie diverse akoestische metingen uitgevoerd. Nadat de cijfers waren verwerkt in een berekening konden we tot een passende oplossing komen. Echter tackelde we hiermee niet de grootste uitdaging, namelijk het open plafond. Alle leidingen en elektra lagen open en bloot. Hier is bewust voor gekozen om een industriële look voor het kantoor te creëren. Een belangrijke factor om rekening mee te houden. Design en functie, hand in hand.

Ook een akoestisch probleem? Klik hier

De Digitale B.V.
De Digitale B.V.
K

Oplossing kantoorruimte

Oplossing kantoorruimte

Om tot het aantal m2 OR te komen die voldoet aan de gestelde normen en eisen voor deze werkplekken is er gekozen om 1200×1200 Basic panelen 30CM van het bouwplafond af te hangen. Deze Basics met een NRC/A-waarde van 0.90 (90% geluidsabsorptie) hebben we speciaal voor deze klant opgebouwd met een zwart frame en zwart doek zodat de panelen minimaal opvallen. Hierdoor konden we genoeg panelen ophangen om tot een goed resultaat te komen.

Ook een akoestisch probleem? Klik hier

Akoestische plafondpanelen De Digitale B.V.
Werkplekken De Digitale B.V.
E

Het eindresultaat

Het eindresultaat

De lange nagalmtijd is drastisch vermindert. Met een waarde van 0.8 seconden vallen we ruim binnen de norm. Daarnaast is de nagalmtijd over de octaafbanden 125hz t/m 4000hz redelijk vlak geworden. Dit komt de spraakverstaanbaarheid nog meer ten goede. Onze producten zorgen voor een rustige werk- en leefomgeving. Daarbij is de privacy aanzienlijk verbetert. Stemmen en gesprekken zijn minder makkelijk op afstand te volgen.

Ook een akoestisch probleem? Klik hier

De Digitale-B.V. lunchruimte
De Digitale B.V. overlegruimte

AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

C

Cases

Onze cases

Wij hebben aan diverse, prachtige projecten door het hele land mogen werken. Van meting en advies tot aan productie en montage. Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, de producten en het resultaat dat wij leveren, hebben wij een aantal cases voor u op een rijtje gezet.
Bekijk onze cases

Case WP Haton
Case Q-Music
A

AcoustiNorm

Van meting en advies tot productie en montage

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Naast de diverse metingen is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen. U kunt ons bereiken op 088 – 88 33 321 of via de contactpagina.

Ga naar contact

Waarom AcoustiNorm
Levering en montage

Greep uit onze klanten

Shell logo
Logo Topsportcentrum Rotterdam
Q-Music
Gemeente Veenendaal
The International School of The Hague
Nike
De Digitale B.V.
Gemeente Zuidplas
WP Haton B.V.
Horizon Telecom
Gemeente Rhenen
Perspectief

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK VANDAAG NOG: DE ULTIEME GIDS NAAR EEN RUSTIGE WERKOMGEVING

E-book downloaden
© 2022 - Alle rechten voorbehouden - AcoustiNorm