Q-Music

Q-Music

Amsterdam

Vraag het aan onze adviseurs

Ontvang persoonlijk advies
symbol

De opdracht

Q-Music heeft ons benadert voor het optimaliseren van de akoestiek op hun begane grond en bovenverdieping. Beide verdiepingen hadden last van een te lange nagalm. Storende omgevingsgeluiden konden ongehinderd weerkaatsen tussen alle redacties en de salesafdeling.

P

Probleem analyse

Probleem analyse

We zijn begonnen met het in kaart brengen van de klachten onder het personeel. Verder hebben we gekeken naar de obstakels in de ruimte. In dit geval diverse dwarsbalken door de ruimtes en de ventilatieschachten aan het plafond. De derde opgave was het in kaart brengen van de visuele eisen. Het kantoor van Q-Music moet er flitsend uit zien! Na de inventarisatie werd het duidelijk dat het open karakter gewaarborgd moest blijven. Een uitdaging dus. We hebben vervolgens de ruimte in kaart gebracht en nauwkeurig ingetekend met alle obstakels erin. Op basis hiervan zijn we aan de slag gegaan!

Ook een akoestisch probleem? Klik hier

Q-Music plafondpanelen
Q-Music plafondpanelen
K

Oplossing kantoorruimte

Oplossing kantoorruimte

In de kantoorruimtes en bij de redactie kampte Q-Music met een laagfrequent probleem met een te lange nagalmtijd. De oplossing lag in het drukken van het volume middels hoogwaardige akoestische eilanden. Deze eilanden hebben we 70CM van de spouw gehangen. De nagalmtijd hebben we hiermee in het lage frequentiegebied op slechts 0.6 seconden gekregen. Een prachtig resultaat.

Ook een akoestisch probleem? Klik hier

Q-Music plafondpanelen
Q-Music plafondpanelen
S

Oplossing keuken en studio's

Oplossing keuken en studio’s

Ook de keuken en studio’s kampte met een te lange nagalmtijd. We hebben in samenspraak met Q-Music gekozen voor onze Basic eilanden. Deze akoestische plafondpanelen hebben we op 30CM van de spouw gehangen. Hierdoor hebben we ervoor gezorgd dat ook de ledige ruimte achter de panelen bijdraagt aan de oplossing. Sterker nog, onze oplossing heeft een 100% effectiviteit en alle normen en eisen zijn voldaan. In de trappenhal hebben we onze Acoustic Art panelen opgehangen. Deze panelen hebben een leuk print gekregen. Na het meten bleek ook hier de nagalmtijd de streefwaarde te zijn van 0.6 seconden.

Ook een akoestisch probleem? Klik hier

Basic plafondeilanden Q-Music
Acoustic Art Q-Music

AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

C

Cases

Onze cases

Wij hebben aan diverse, prachtige projecten door het hele land mogen werken. Van meting en advies tot aan productie en montage. Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, de producten en het resultaat dat wij leveren, hebben wij een aantal cases voor u op een rijtje gezet.
Bekijk onze cases

Case WP Haton
Case Q-Music
A

AcoustiNorm

Van meting en advies tot productie en montage

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Naast de diverse metingen is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen. U kunt ons bereiken op 088 – 88 33 321 of via de contactpagina.

Ga naar contact

Waarom AcoustiNorm
Levering en montage

Greep uit onze klanten

Shell logo
Logo Topsportcentrum Rotterdam
Q-Music
Gemeente Veenendaal
The International School of The Hague
Nike
De Digitale B.V.
Gemeente Zuidplas
WP Haton B.V.
Horizon Telecom
Gemeente Rhenen
Perspectief

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK VANDAAG NOG: DE ULTIEME GIDS NAAR EEN RUSTIGE WERKOMGEVING

E-book downloaden
© 2022 - Alle rechten voorbehouden - AcoustiNorm