VIlla Oestgeest

Riante villa

Oestgeest

Vraag het aan onze adviseurs

Ontvang persoonlijk advies
symbol

De opdracht

Voor deze prachtige nieuwbouw villa in Oestgeest kregen wij de opdracht om de nagalm in de centrale hal en de eerste verdieping te verminderen. Na diverse akoestische metingen konden wij aan de slag!

P

Probleemstelling

Probleemstelling

In Oestgeest staat een prachtige villa aan het water. De villa heeft binnen en buiten een moderne en strakke uitstraling. Dit is mede gerealiseerd door het vele glas en beton. Helaas geven deze materialen een ongewenst effect. Bij binnenkomst komt u uit in een 8 meter hoge hal, afgewerkt met modern stucwerk en veel glas. Dit resulteert in een sterke nagalm. Deze nagalm loopt verder in de centrale hal op de eerste verdieping. Een bijkomend probleem is de geluidsoverdracht tussen de diverse ruimtes. Op de begane grond was een gesprek op de eerste verdieping uitstekend te volgen en ook in de keuken was totaal geen rust te vinden.

Ook een akoestisch probleem? Klik hier

Akoestisch designpaneel
Nagalm op de eerste verdieping
P

Probleem anayse

Probleem analyse

In de opdracht kwamen twee primaire eisen naar voren. De oplossing moet functioneel zijn én perfect opgaan in het interieur van de woning. Samen met een binnenhuisarchitect hebben wij een passende oplossing bedacht om de nagalm onder controle te krijgen. Op basis van onze geluidsanalyse hebben wij de minimale toe te voegen hoeveelheid m2 OR (100% geluidsabsorptie) bepaald. Het design van de panelen moest in lijn zijn met de reeds aangebrachte accessoires, zoals de ronde armaturen in de centrale hal. Het resultaat, een ontwerp van twee losse, halve cirkels met verschillende dieptes die samen één geheel vormen. Een pracht ontwerp! Maar nu moest het nog vertaald worden in een hoogwaardige, akoestische oplossing.

Ook een akoestisch probleem? Klik hier

Vulling met hoge NRC waarde
Vulling
O

De oplossing

De oplossing

We zijn samen met een interieurbouwer aan de slag gegaan om het ontwerp van de architect te realiseren. De interieurbouwer heeft een houten raamwerk gemaakt op basis van onze specificaties. Vervolgens zijn de halve cirkels gevuld met een hoogwaardig minerale vulling. Deze vulling is getest volgens Peutz richtlijnen van onze Fabric+ panelen. Het geheel is met een speciale stofkeuze gestoffeerd; een combinatie van standaard akoestische stofsoorten en een aantal speciaal geprinte stoffen.

Ook een akoestisch probleem? Klik hier

Constructie akoestische panelen
Villa Oestgeest akoestiek

AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

C

Cases

Onze cases

Wij hebben aan diverse, prachtige projecten door het hele land mogen werken. Van meting en advies tot aan productie en montage. Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, de producten en het resultaat dat wij leveren, hebben wij een aantal cases voor u op een rijtje gezet.
Bekijk onze cases

Case WP Haton
Case Q-Music
A

AcoustiNorm

Van meting en advies tot productie en montage

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Naast de diverse metingen is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen. U kunt ons bereiken op 088 – 88 33 321 of via de contactpagina.

Ga naar contact

Waarom AcoustiNorm
Levering en montage

Greep uit onze klanten

Shell logo
Logo Topsportcentrum Rotterdam
Q-Music
Gemeente Veenendaal
The International School of The Hague
Nike
De Digitale B.V.
Gemeente Zuidplas
WP Haton B.V.
Horizon Telecom
Gemeente Rhenen
Perspectief

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK VANDAAG NOG: DE ULTIEME GIDS NAAR EEN RUSTIGE WERKOMGEVING

E-book downloaden
© 2022 - Alle rechten voorbehouden - AcoustiNorm