Akoestische oplossingen kantoor

WP Haton B.V.

Panningen

Vraag het aan onze adviseurs

Ontvang persoonlijk advies
symbol

De opdracht

Een oud fabrieksgedeelte moest worden omgetoverd tot een moderne kantoortuin. Verwachtte problemen waren een te lange nagalm en een storende geluidsoverdracht tussen collega’s. De opdracht: zo onzichtbaar mogelijk een comfortabele en rustiger werkomgeving realiseren.

P

Probleem analyse

Probleem analyse

Op basis van de tekeningen hebben we diverse rekenmodellen gemaakt. Deze rekenmodellen geven een duidelijk beeld van het probleem. Het grootste probleem zat in de nagalm. Deze lag op 5.78 seconden in de centrale hal en op 1.3 seconden in de kantoorruimtes. We hebben vervolgens het het minimum aantal m2 OR (100% geluidsabsorptie) berekend om een comfortabele werkomgeving te realiseren. Samen met architecten en interieurdesigners hebben we een werkplek analyse gemaakt. Functie en design moesten hand in hand gaan.

Ook een akoestisch probleem? Klik hier

Fabriek omgetoverd tot kantoortuin
Akoestische oplossing werkplek
K

Oplossing kantoorruimte

Oplossing kantoorruimte

Om tot het aantal m2 OR te komen die voldoet aan de gestelde normen en eisen voor deze werkplekken is er gekozen om een verdekt systeemplafond toe te passen op 300CM hoogte. Tegelmaat 90x90CM. In één van de kantoorruimtes hebben de de oude lichtstraat van de fabriek weten te behouden. Dit hebben we gerealiseerd door een rij tegels in het systeemplafond te vervangen voor opaal tegels. De gestelde norm voor deze ruimte is 0.5 seconden nagalmtijd. Wij hebben een nagalmtijd van 0.37 seconden weten te realiseren.

Ook een akoestisch probleem? Klik hier

Akoestisch systeemplafond
Oplossing kantoor WP Haton B.V.
H

Oplossing hal

Oplossing hal

In de hoge hal hebben we 60 Basic eilanden geplaatst van 120CM x 240CM, spouwmontage ca. 15CM. De plafonds in de toren hebben we voorzien van verdekte 90x90CM A-klasse tegels met hoge NRC/A-waarde van 1.0 (100% absorptie). Deze panelen zijn opgehangen op een hoogte variërend tussen de 450CM en 800CM. Het resultaat? We zijn van 5.78 seconden nagalmtijd naar 1.25 seconden gegaan. Dit was het maximaal haalbare door de opbouw van de ruimte en montagemogelijkheden.

Ook een akoestisch probleem? Klik hier

Basic plafondeilanden WP Haton B.V.
Systeemplafond hal WP Haton B.V.

AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

C

Cases

Onze cases

Wij hebben aan diverse, prachtige projecten door het hele land mogen werken. Van meting en advies tot aan productie en montage. Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, de producten en het resultaat dat wij leveren, hebben wij een aantal cases voor u op een rijtje gezet.
Bekijk onze cases

Case WP Haton
Case Q-Music
A

AcoustiNorm

Van meting en advies tot productie en montage

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Naast de diverse metingen is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen. U kunt ons bereiken op 088 – 88 33 321 of via de contactpagina.

Ga naar contact

Waarom AcoustiNorm
Levering en montage

Greep uit onze klanten

Shell logo
Logo Topsportcentrum Rotterdam
Q-Music
Gemeente Veenendaal
The International School of The Hague
Nike
De Digitale B.V.
Gemeente Zuidplas
WP Haton B.V.
Horizon Telecom
Gemeente Rhenen
Perspectief

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK VANDAAG NOG: DE ULTIEME GIDS NAAR EEN RUSTIGE WERKOMGEVING

E-book downloaden
© 2022 - Alle rechten voorbehouden - AcoustiNorm