AcoustiNorm, uw partner in ruimte akoestiek

Omgevingsgeluid

Vraag het aan onze adviseurs

Ontvang persoonlijk advies
symbol

Wat is omgevingsgeluid?

Omgevingsgeluid gaat simpelweg over het geluid vanuit je omgeving. Wanneer een persoon langdurig wordt blootgesteld aan geluidsniveaus uit zijn omgeving van boven de 80 decibel kan er gehoorschade ontstaan. Deze lawaaidoofheid kan langzaam zorgen voor permanente schade aan het gehoor die verergert over tijd. Er zijn nog meer effecten die geluid kunnen hebben op je gezondheid die verder in de tekst beschreven worden. Omdat de wereldbevolking alsmaar blijft groeien wordt er verwacht dat geluid in de toekomst voor meer gezondheidsproblemen zal zorgen. Mensen wonen steeds dichter op elkaar waardoor er meer geluid worden geproduceerd zal worden.

GGD richtlijn omgevingsgeluid

Om gezondheidsproblemen te voorkomen heeft de GGD de richtlijn ‘Omgevingsgeluid en gezondheid’ ontwikkeld ter behandeling van geluid uit:
  • Wegverkeer
  • Railverkeer
  • Bedrijven
  • Industrie
  • Vliegverkeer
Deze richtlijnen helpen bij het beoordelen van geluid om burgers en beleidsmakers te adviseren. Het doel van de omgevingsgeluiden richtlijn van de GGD is het zoveel mogelijk verbeteren van de lokale geluidssituatie en gezondheid.

Geluid en gezondheid

Om toe te voegen aan de eerder benoemde lawaaidoofheid en gehoorschade heeft geluid nog meer effecten op de gezondheid. Wanneer er veel geluid in de omgeving zit van een persoon kan dit als hinderlijk worden ervaren. Dit kan zorgen voor een onrustig slaapritme en het verstoren van dagelijkse activiteiten. Naast het veroorzaken van stress door irritatie en onrust kan het langdurig blootgesteld worden aan hard geluid chronische effecten hebben. Voorbeelden hiervan zijn een verhoogde bloeddruk en verhoogde niveaus van het stresshormoon wat kan zorgen voor falen van het afweersysteem van het lichaam. Hiermee stijgt het risico op hart- en vaatziekten.


AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

C

Cases

Onze cases

Wij hebben aan diverse, prachtige projecten door het hele land mogen werken. Van meting en advies tot aan productie en montage. Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, de producten en het resultaat dat wij leveren, hebben wij een aantal cases voor u op een rijtje gezet.
Bekijk onze cases

Case WP Haton
Case Q-Music
A

AcoustiNorm

Van meting en advies tot productie en montage

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Naast de diverse metingen is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen. U kunt ons bereiken op 088 – 88 33 321 of via de contactpagina.

Ga naar contact

Waarom AcoustiNorm
Levering en montage

Greep uit onze klanten

Shell logo
Logo Topsportcentrum Rotterdam
Q-Music
Gemeente Veenendaal
The International School of The Hague
Nike
De Digitale B.V.
Gemeente Zuidplas
WP Haton B.V.
Horizon Telecom
Gemeente Rhenen
Perspectief

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK VANDAAG NOG: DE ULTIEME GIDS NAAR EEN RUSTIGE WERKOMGEVING

E-book downloaden
© 2022 - Alle rechten voorbehouden - AcoustiNorm