AcoustiNorm, uw partner in ruimte akoestiek

Gehoorverlies

Vraag het aan onze adviseurs

Ontvang persoonlijk advies
symbol

Wat is gehoorverlies?

Bij het verliezen van je gehoor kan het horen van bepaalde geluiden en woorden moeilijk zijn. Mensen die lijden aan gehoorverlies horen medeklinkers met een hoge toon zoals een f, s en t vaak slecht omdat ze overstemd worden door luide klinkers met een lage toon zoals de a, o en u. Er wordt ook vaak geklaagd door mensen met gehoorverlies dat ze anderen wel horen praten maar wat ze zeggen niet kunnen verstaan.

Soorten gehoorverlies

Er zijn verschillende soorten gehoorverlies wat in decibel (dB) verschilt per persoon:
  • Waarnemingsgehoorverlies – Door een probleem in het binnenoor, hersencentra of gehoorzenuw. Beschadiging veroorzaakt het slechter of vervormd waarnemen van geluiden. Dit is meestal onherstelbaar gehoorverlies.
  • Geleidingsgehoorverlies – Door een probleem in het middenoor of buitenoor. Het geluid komt gedempt door een onjuiste geleiding. Kan geneesbaar zijn door kleine medische ingrepen.
  • Gemengd gehoorverlies – Een combinatie van geleidingsgehoorverlies en waarnemingsgehoorverlies. Verschilt per probleem of het herstelbaar is.
  • Eenzijdig gehoorverlies – Ook wel single sided deafness (SSD), goed horend met één oor en slecht tot niets horend met het andere oor. Kan te genezen zijn als de schade medisch te verhelpen is.

Oorzaken gehoorverlies

Het verschilt per soort gehoorverlies hoe deze is ontstaan. Bij waarnemingsgehoorverlies kan het komen door erfelijkheid, ouderdom, gehoorschade, medicijnen, een gehooraandoening in de geluidszenuw of een probleem in de hersenen. Bij geleidingsgehoorverlies kan het komen door een verstopte gehoorgang, scheurtje in het trommelvlies, een middenoorontsteking, vergroeiing van de gehoorbeenketen of verkalkte gehoorbeentjes. Eenzijdig gehoorverlies kan aangeboren zijn door een infectie tijdens de zwangerschap aan het cytomegalovirus of op een latere leeftijd ontstaan door virusinfectie, otosclerose, plotsdoofheid aanvallen, lawaai trauma, de ziekte van ménière of een brughoektumor die de gehoor- en evenwichtszenuw langzaam afknelt in de hersenstam.


AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

C

Cases

Onze cases

Wij hebben aan diverse, prachtige projecten door het hele land mogen werken. Van meting en advies tot aan productie en montage. Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, de producten en het resultaat dat wij leveren, hebben wij een aantal cases voor u op een rijtje gezet.
Bekijk onze cases

Case WP Haton
Case Q-Music
A

AcoustiNorm

Van meting en advies tot productie en montage

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Naast de diverse metingen is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen. U kunt ons bereiken op 088 – 88 33 321 of via de contactpagina.

Ga naar contact

Waarom AcoustiNorm
Levering en montage

Greep uit onze klanten

Shell logo
Logo Topsportcentrum Rotterdam
Q-Music
Gemeente Veenendaal
The International School of The Hague
Nike
De Digitale B.V.
Gemeente Zuidplas
WP Haton B.V.
Horizon Telecom
Gemeente Rhenen
Perspectief

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK VANDAAG NOG: DE ULTIEME GIDS NAAR EEN RUSTIGE WERKOMGEVING

E-book downloaden
© 2022 - Alle rechten voorbehouden - AcoustiNorm