AcoustiNorm | Akoestische oplossingen

Villa Oestgeest

×

Voor deze prachtige nieuwbouw villa in Oestgeest kregen wij de opdracht om de nagalm in de centrale hal en de eerste verdieping te verminderen. Na diverse akoestische metingen konden wij aan de slag!

Villa oostgeest probleemstelling

Acoustinorm

Probleestelling

In Oestgeest staat een prachtige villa aan het water. De villa heeft binnen en buiten een moderne en strakke uitstraling. Dit is mede gerealiseerd door het vele glas en beton. Helaas geven deze materialen een ongewenst effect. Bij binnenkomst komt u uit in een 8 meter hoge hal, afgewerkt met modern stucwerk en veel glas. Dit resulteert in een sterke nagalm. Deze nagalm loopt verder in de centrale hal op de eerste verdieping. Een bijkomend probleem is de geluidsoverdracht tussen de diverse ruimtes. Op de begane grond was een gesprek op de eerste verdieping uitstekend te volgen en ook in de keuken was totaal geen rust te vinden.

Neem contact op

Villa oostgeest analyse

Acoustinorm

Probleem analyse

In de opdracht kwamen twee primaire eisen naar voren. De oplossing moet functioneel zijn én perfect opgaan in het interieur van de woning. Samen met een binnenhuisarchitect hebben wij een passende oplossing bedacht om de nagalm onder controle te krijgen. Op basis van onze geluidsanalyse hebben wij de minimale toe te voegen hoeveelheid m2 OR (100% geluidsabsorptie) bepaald. Het design van de panelen moest in lijn zijn met de reeds aangebrachte accessoires, zoals de ronde armaturen in de centrale hal. Het resultaat, een ontwerp van twee losse, halve cirkels met verschillende dieptes die samen één geheel vormen. Een pracht ontwerp! Maar nu moest het nog vertaald worden in een hoogwaardige, akoestische oplossing.

Ook een akoestisch probleem?

Villa oostgeest oplossing

Acoustinorm

De oplossing

We zijn samen met een interieurbouwer aan de slag gegaan om het ontwerp van de architect te realiseren. De interieurbouwer heeft een houten raamwerk gemaakt op basis van onze specificaties. Vervolgens zijn de halve cirkels gevuld met een hoogwaardig minerale vulling. Deze vulling is getest volgens Peutz richtlijnen van onze Fabric+ panelen. Het geheel is met een speciale stofkeuze gestoffeerd; een combinatie van standaard akoestische stofsoorten en een aantal speciaal geprinte stoffen.

Ook een akoestisch probleem?

Productie en plaatsing van akoestische panelen

AcoustiNorm

Meting en advies, productie en plaatsing

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Het meekijken over of helpen samenstellen of toetsen van een PVE of bestek voorkomt daarom vaak veel problemen en kosten achteraf. Basis hiervan kunnen metingen of berekeningen zijn. Nagalm- STIPA, dagdosismetingen of geluidsoverdrachtsmetingen laten exact zien hoe de ruimte zich gedraagt, welke gevolgen dit voor de mensen heeft en of deze voldoet aan de gestelde normen en/of eisen.

Neem contact op

Zij gingen u voor

Greep uit onze klanten

Download ons Gratis E-book vandaag nog: De ultieme gids naar een rustige werkomgeving

E-book downloaden ⟶