AcoustiNorm | Akoestische oplossingen

WP Haton B.V.

×

Een oud fabrieksgedeelte moest worden omgetoverd tot een moderne kantoortuin. Verwachtte problemen waren een te lange nagalm en een storende geluidsoverdracht tussen collega’s. De opdracht: zo onzichtbaar mogelijk een comfortabele en rustiger werkomgeving realiseren.

WP probleemanalyse

Acoustinorm

Probleem analyse

Op basis van de tekeningen hebben we diverse rekenmodellen gemaakt. Deze rekenmodellen geven een duidelijk beeld van het probleem. Het grootste probleem zat in de nagalm. Deze lag op 5.78 seconden in de centrale hal en op 1.3 seconden in de kantoorruimtes. We hebben vervolgens het het minimum aantal m2 OR (100% geluidsabsorptie) berekend om een comfortabele werkomgeving te realiseren. Samen met architecten en interieurdesigners hebben we een werkplek analyse gemaakt. Functie en design moesten hand in hand gaan.

Neem contact op

WP kantooroplossing

Acoustinorm

Oplossing kantoorruimte

Om tot het aantal m2 OR te komen die voldoet aan de gestelde normen en eisen voor deze werkplekken is er gekozen om een verdekt systeemplafond toe te passen op 300CM hoogte. Tegelmaat 90x90CM. In één van de kantoorruimtes hebben de de oude lichtstraat van de fabriek weten te behouden. Dit hebben we gerealiseerd door een rij tegels in het systeemplafond te vervangen voor opaal tegels. De gestelde norm voor deze ruimte is 0.5 seconden nagalmtijd. Wij hebben een nagalmtijd van 0.37 seconden weten te realiseren.

Ook een akoestisch probleem?

WP hal oplossing

Acoustinorm

Oplossing hal

In de hoge hal hebben we 60 Basic eilanden geplaatst van 120CM x 240CM, spouwmontage ca. 15CM. De plafonds in de toren hebben we voorzien van verdekte 90x90CM A-klasse tegels met hoge NRC/A-waarde van 1.0 (100% absorptie). Deze panelen zijn opgehangen op een hoogte variërend tussen de 450CM en 800CM. Het resultaat? We zijn van 5.78 seconden nagalmtijd naar 1.25 seconden gegaan. Dit was het maximaal haalbare door de opbouw van de ruimte en montagemogelijkheden.

Ook een akoestisch probleem?

Productie en plaatsing van akoestische panelen

AcoustiNorm

Meting en advies, productie en plaatsing

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Het meekijken over of helpen samenstellen of toetsen van een PVE of bestek voorkomt daarom vaak veel problemen en kosten achteraf. Basis hiervan kunnen metingen of berekeningen zijn. Nagalm- STIPA, dagdosismetingen of geluidsoverdrachtsmetingen laten exact zien hoe de ruimte zich gedraagt, welke gevolgen dit voor de mensen heeft en of deze voldoet aan de gestelde normen en/of eisen.

Neem contact op

Zij gingen u voor

Greep uit onze klanten

Download ons Gratis E-book vandaag nog: De ultieme gids naar een rustige werkomgeving

E-book downloaden ⟶