AcoustiNorm, uw partner in ruimte akoestiek

Kantoor

Vraag het aan onze adviseurs

Ontvang persoonlijk advies
symbol

Een gezonde werkplek werkt

Bij het inrichten van een kantoor of werkruimte wordt akoestiek vaak nog vergeten. Toch is akoestiek eigenlijk de belangrijkste eigenschap voor het hebben of creëren van een comfortabele, productieve en gezonde werkomgeving. Goede akoestiek heeft namelijk een positieve impact op het gedrag en de gezondheid van de mensen die er werken. Ten aanzien van de akoestiek in de kantooromgeving gelden er normen, omschreven in o.a. het Bouwbesluit en NVBV. Hierin zijn de maximale nagalmwaardes per type ruimte omschreven.

Advies? Neem contact op

De kantoortuin

Is er echter sprake van een kantoortuin, dan spelen naast nagalm met name geluidsverval (STIPA) en spraakverstaanbaarheid een heel belangrijke rol. Is de nagalm in orde maar de spraakverstaanbaarheid of het geluidsverval niet, dan is comfortabel werken of prettige communicatie bijna niet mogelijk. Dit vraagt om specifieke oplossingen. AcoustiNorm kan naast de nagalmwaardes ook de STIPA-metingen uitvoeren en adviseren welke combinatie van oplossingen zorgdragen voor een comfortabele en gezonde werkomgeving. Natuurlijk leveren en installeren we indien gewenst ook de juiste akoestisch hoogwaardige oplossingen.

Herkenbare problemen

Ongemerkt kunnen er problemen in de organisatie sluipen die veroorzaakt worden door een verkeerde akoestiek.

Herkent u een van de onderstaande problemen?

Nagalm, slechte communicatie, achteruitgaan van prestaties, concentratieproblemen, afleiding door omgevingsgeluiden, vermoeidheid en (onnodige) fouten, irritaties, groeiend ziekteverzuim, stemverheffing, verminderde spraakverstaanbaarheid, prikkelbaar gedrag of stress?

Akoestiek, een investering die het waard is!

Goede akoestiek heeft een positieve invloed op interactie tussen werknemers en creëert een prettige werksfeer. Prestaties en communicatie verbeteren en ziekteverzuim en stress verminderen. Een investering die het waard is dus.

Advies? Neem contact op

Het nieuwe werken

Het nieuwe werken (de kantoortuin) is een perfect voorbeeld waar goede akoestiek onontbeerlijk en bepalend is. Reden om een kantoortuin te realiseren is o.a. om communicatie en kennisoverdracht makkelijker plaats te laten vinden.

Nadelen zijn echter de meer storende effecten zoals omgevingsgeluiden, kans op verminderde spraakverstaanbaarheid en gesprekken van collega’s verderop die als storend ervaren worden. Goede akoestische werkplekken zijn dus een voorwaarde. Denk hierbij op de eerste plaats aan een goed akoestisch plafond of hoogwaardige akoestische eilanden. Daarnaast bureauschermen en/of wandpanelen om de spraakverstaanbaarheid te optimaliseren en creëer per 10 werknemers minimaal 1 stilteruimte waar men even ongestoord kan werken.

Concentratie werkplekken

Voor mensen die meer concentratie dan communicatie hebben zijn afgesloten werkplekken vaak nog steeds een goede oplossing. De digitalisering en flexibele cellenkantoren zorgen voor een ‘harde’ werkomgeving. Dus minder goede akoestiek. Belangrijk is om hier met name muur-tot-muurreflecties te voorkomen. Akoestische panelen of schilderijen zijn hiervoor een perfecte oplossing.

Advies? Neem contact op

AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

C

Cases

Onze cases

Wij hebben aan diverse, prachtige projecten door het hele land mogen werken. Van meting en advies tot aan productie en montage. Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, de producten en het resultaat dat wij leveren, hebben wij een aantal cases voor u op een rijtje gezet.
Bekijk onze cases

Case WP Haton
Case Q-Music
A

AcoustiNorm

Van meting en advies tot productie en montage

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Naast de diverse metingen is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen. U kunt ons bereiken op 088 – 88 33 321 of via de contactpagina.

Ga naar contact

Waarom AcoustiNorm
Levering en montage

Greep uit onze klanten

Shell logo
Logo Topsportcentrum Rotterdam
Q-Music
Gemeente Veenendaal
The International School of The Hague
Nike
De Digitale B.V.
Gemeente Zuidplas
WP Haton B.V.
Horizon Telecom
Gemeente Rhenen
Perspectief

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK VANDAAG NOG: DE ULTIEME GIDS NAAR EEN RUSTIGE WERKOMGEVING

E-book downloaden
© 2022 - Alle rechten voorbehouden - AcoustiNorm