AcoustiNorm, uw partner in ruimte akoestiek

Kerken

Vraag het aan onze adviseurs

Ontvang persoonlijk advies
symbol

Akoestiek kerk verbeteren

Dankzij goede akoestiek ontstaan er vollere stem- en muziekklanken. Hierdoor kunt u koren of sprekers beter verstaan en gaat u gehoorschade tegen. Daarnaast heeft u een betere concentratie en bent u minder snel vermoeid. Dit alles zorgt ervoor dat men met plezier naar de kerk gaan en volop kunt genieten van de zang of lezing.

De hoge en harde muren, de vorm van het dak en het ontbreken van zachte materialen zorgt ervoor dat geluidsgolven ongeremd door de ruimte kunnen bewegen. De spraakverstaanbaarheid en muzikale klanken van de orgel zullen al snel verslechteren. Hoe herkent u dit? U moet zich bijvoorbeeld sterk concentreren om de stem van een ander te kunnen horen. Een lange nagalm en flutterecho’s zorgen voor veel ongemak. En u wilt juist dat de kerk optimaal functioneel is.

Creëer goede akoestiek in een kerk

Het is lastig om de akoestiek in een kerk goed te krijgen. Een kerk is grotendeels opgebouwd uit grote reflectieoppervlakten. Om in een kerk de akoestiek goed te krijgen moet er eerst een goed en gedegen akoestisch onderzoek plaatsvinden. De cijfers zoals nagalmtijd en frequentiegebieden waarin het probleem zich bevindt, bepalen welke oplossing en hoeveel m2 van de oplossing er toegepast moet worden.

Akoestiek op maat

Iedere kerk is anders en daarom behoeft iedere kerk een eigen oplossing. AcoustiNorm heeft al vele kerken door het hele land voorzien van akoestische wand- en plafondpanelen. Wij verzorgen het gehele traject van meting en advies tot productie en montage.

Advies? Neem contact op

AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

C

Cases

Onze cases

Wij hebben aan diverse, prachtige projecten door het hele land mogen werken. Van meting en advies tot aan productie en montage. Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, de producten en het resultaat dat wij leveren, hebben wij een aantal cases voor u op een rijtje gezet.
Bekijk onze cases

Case WP Haton
Case Q-Music
A

AcoustiNorm

Van meting en advies tot productie en montage

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Naast de diverse metingen is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen. U kunt ons bereiken op 088 – 88 33 321 of via de contactpagina.

Ga naar contact

Waarom AcoustiNorm
Levering en montage

Greep uit onze klanten

Shell logo
Logo Topsportcentrum Rotterdam
Q-Music
Gemeente Veenendaal
The International School of The Hague
Nike
De Digitale B.V.
Gemeente Zuidplas
WP Haton B.V.
Horizon Telecom
Gemeente Rhenen
Perspectief

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK VANDAAG NOG: DE ULTIEME GIDS NAAR EEN RUSTIGE WERKOMGEVING

E-book downloaden
© 2022 - Alle rechten voorbehouden - AcoustiNorm