Akoestiek sporthal

Akoestiek sporthal

Akoestische totaaloplossingen en geluidsbeheersing voor in de sporthal

Vrijblijvend advies?

Vraag het onze adviseurs: 088 – 883 3321

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
symbol

Akoestiek sporthal

U herkent ongetwijfeld het juichen van supporters, het roepen van sporters naar elkaar, maar ook het schelle scheidsrechters fluitje. Deze geluiden kunnen hinderlijk worden als de akoestiek in uw sporthal niet in orde is. Herkent u dit? Dan is het tijd om stappen te nemen.

Gehoorschade door slechte akoestiek

Gehoorschade

De indeling en constructie van een sporthal kan een fysieke impact hebben op de gezondheid van iedereen die zich in de sporthal bevindt. Denk aan concentratie- en communicatieproblemen, maar ook aan gehoorschade op korte en lange termijn. De sporthal staat bekend als ruimte met een lange nagalm. De NOC*NSF-norm voor sportaccommodaties stelt dan ook strenge eisen aan de mate van galm in een sporthal. Het is belangrijk om aan alle criteria te voldoen om problemen te voorkomen.

Akoestisch rapport / advies sporthal

Akoestisch rapport / advies

Om u te kunnen voorzien van een passend advies moeten wij eerst de resultaten uitwerken in een akoestisch rapport. Tijdens het opstellen van het rapport kijken we niet alleen naar de resultaten, maar ook naar de geldende wet- en (Arbo)regelgeving rondom de sporthal. Het rapport sluit daarmee naadloos aan op uw behoefte. Naast het advies helpen wij u, indien gewenst, ook met de eindoplossing. AcoustiNorm is dé partij voor akoestische totaaloplossingen.

Onze producten voor een sporthal

Onze producten

Door het plaatsen van geluidsabsorberende materialen wordt de akoestiek in een ruimte verbeterd. Het is belangrijk om in een sporthal goed te kijken naar de dimensies/afmetingen van het pand en de bouwmaterialen. Door het plaatsen van akoestische wandpanelen en/of akoestische plafondpanelen kan de ruimteakoestiek op een positieve manier worden beïnvloed. U creëert meer rust met als gevolg dat sporters zich beter kunnen concentreren en beter kunnen communiceren.

Gemaakt voor geluidsoverlast

Een sporthal is in de basis vaak een grote, vierkante ruimte opgebouwd uit harde muren, harde vloeren en een hoog plafond. Door een tekort aan geluidsabsorberende materialen en de constructie van het pand kan het geluid zich vaak ongehinderd verplaatsen. Hierdoor ontstaat er geluidsoverlast.

A

Akoestiek

Waar komt slechte akoestiek vandaan?

Het is belangrijk om scherp te hebben dat er wettelijke eisen worden gesteld aan de nagalmtijd. Flutterecho speelt een belangrijke rol. U kunt flutterecho gemakkelijk horen. U kunt een flutterecho horen als u bijvoorbeeld een bal op de grond gooit. U hoort dat geluid tussen de wanden heen en weer kaatsen. Wilt u een oplossing voor uw sporthal?

Neem contact op

Slechte akoestiek in een sporthal
Waarom AcoustiNorm

AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

C

Cases

Onze cases

Wij hebben aan diverse, prachtige projecten door het hele land mogen werken. Van meting en advies tot aan productie en montage. Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, de producten en het resultaat dat wij leveren, hebben wij een aantal cases voor u op een rijtje gezet.
Bekijk onze cases

Case WP Haton
Case Q-Music
A

AcoustiNorm

Van meting en advies tot productie en montage

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Naast de diverse metingen is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen. U kunt ons bereiken op 088 – 88 33 321 of via de contactpagina.

Ga naar contact

Waarom AcoustiNorm
Levering en montage

Greep uit onze klanten

Shell logo
Logo Topsportcentrum Rotterdam
Q-Music
Gemeente Veenendaal
The International School of The Hague
Nike
De Digitale B.V.
Gemeente Zuidplas
WP Haton B.V.
Horizon Telecom
Gemeente Rhenen
Perspectief

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK VANDAAG NOG: DE ULTIEME GIDS NAAR EEN RUSTIGE WERKOMGEVING

E-book downloaden
© 2022 - Alle rechten voorbehouden - AcoustiNorm