AcoustiNorm, uw partner in ruimte akoestiek

Woningen

Vraag het aan onze adviseurs

Ontvang persoonlijk advies
symbol

Akoestiek verbeteren in uw woning

Herkent u de situatie dat iemand zijn verjaardag viert in uw huis met zo’n 20 mensen en u kunt uw gesprekspartner niet goed verstaan. U hoort alle mensen door elkaar heen praten, waardoor u zich niet kunt focussen op uw gesprek. Aan het eind van de avond tuut het nog na in uw oren en is het een hele rust als u ’s avonds weer in bed ligt. Dit alles heeft te maken met de akoestiek in uw huis. Wilt u graag op uw verjaardag uw gesprekpartner beter kunnen verstaan? Lees dan snel verder over hoe u de akoestiek in uw huis kunt verbeteren.

Hoe ontstaat die vervelende nagalm?

Hoe kan het dat u uw vriend niet goed hoort tijdens een verjaardag of uw moeder niet goed verstaat aan de telefoon? Hiervoor willen we u graag iets vragen: Heeft u veel harde materialen in huis? Deze kunnen er namelijk voor zorgen dat er galm ontstaat, waardoor geluiden extra worden versterkt. Harde materialen weerkaatsen namelijk geluid terug en zorgen er dus voor dat u een nagalm hoort. Ook industriële plafonds en te droge ruimtes zijn oorzaken van nagalm. Dit veroorzaakt een onrustige sfeer, waardoor u misschien wel geïrriteerd wordt.

Hoe verbetert u de akoestiek in uw woning?

De vraag is nu hoe u ervoor dat er geen nagalm meer ontstaat? Hiervoor zijn er verschillende, gemakkelijke mogelijkheden, waardoor u meteen resultaat zult ervaren. Geluid weerkaatst als eerste tegen de wand of plafond. U zou dus dikke gordijnen kunnen toepassen in uw kamer en een tapijt of fotopaneel aan de muur kunnen hangen. Voor uw plafond kunt u gebruik maken van akoestische panelen. Deze staan bekend om kleinere platen die aan het plafond vastzitten of loshangen van het plafond. Door het hoogteverschil worden de geluidsgolven geabsorbeerd en gebroken. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van vloerkleden of vloerbedekking. Ook deze nemen geluid in zich op en gaan echo’s tegen. Als laatste kunt u dingen toepassen zoals stoffen meubels, planten, een boekenkast of een schilderij. We raden u aan om verschillende dingen tegelijk te proberen, zodat u zelf het gewenste effect kunt creëren.

Wat levert goede akoestiek op?

Ongemerkt brengt galm veel onrust met zich mee, zoals onrust, irritatie en minder concentratie. Wanneer u de akoestiek heeft verbeterd, zult u direct resultaat merken. U kunt uw gesprekspartner beter verstaan, heeft minder last van geluid van buitenaf en een minder gehorig huis. Kinderen zullen minder snel overprikkeld zijn en u kunt volop genieten van muziek. Daarnaast voorkomt u hoofdpijn, stress of langdurige ziekten. Door slechte akoestiek ontstaat er veel prikkeling en maakt stresshormonen aan.

AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

C

Cases

Onze cases

Wij hebben aan diverse, prachtige projecten door het hele land mogen werken. Van meting en advies tot aan productie en montage. Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, de producten en het resultaat dat wij leveren, hebben wij een aantal cases voor u op een rijtje gezet.
Bekijk onze cases

Case WP Haton
Case Q-Music
A

AcoustiNorm

Van meting en advies tot productie en montage

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Naast de diverse metingen is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen. U kunt ons bereiken op 088 – 88 33 321 of via de contactpagina.

Ga naar contact

Waarom AcoustiNorm
Levering en montage

Greep uit onze klanten

Shell logo
Logo Topsportcentrum Rotterdam
Q-Music
Gemeente Veenendaal
The International School of The Hague
Nike
De Digitale B.V.
Gemeente Zuidplas
WP Haton B.V.
Horizon Telecom
Gemeente Rhenen
Perspectief

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK VANDAAG NOG: DE ULTIEME GIDS NAAR EEN RUSTIGE WERKOMGEVING

E-book downloaden
© 2022 - Alle rechten voorbehouden - AcoustiNorm