Ziekenhuis

Ziekenhuis

Vraag het aan onze adviseurs

Ontvang persoonlijk advies
symbol

Akoestiek in een ziekenhuis

Een overdaad aan geluidsoverdracht zorgt in een ziekenhuis al snel voor problemen. Akoestiek speelt een belangrijke rol in een ziekenhuis. Slechte akoestiek heeft ook een directe invloed op het herstel van patiënten. Het is inmiddels aangetoond dat minder lawaai in ziekenhuizen de bloeddruk van patiënten verlaagt, hun slaap verbetert en daarmee herstel bevordert en verblijf verlaagt. Op termijn dus een enorme kostenbesparing. Ook waargenomen pijn en pijnbestrijding verminderen.

Ook personeel zal minder hinder ervaren. Een ziekenhuis is immers een bron van geluiden. Een betere focus van het personeel zorgt voor minder fouten, minder stress en op termijn ook een duurzamere inzetbaarheid.

Dus geconcludeerd mag worden dat het aanpassen of verbeteren van de akoestiek in een ziekenhuis een goede manier is om kosten te besparen, prestaties van medewerkers te verbeteren en het herstelproces positief te beïnvloeden.

Ook in bejaardenhuizen of zorginstellingen voor mensen met bijvoorbeeld dementie speelt akoestiek een heel belangrijke rol bij de leefomgeving en comfort van zowel de privéruimtes alsook de gezamenlijke verblijfsruimtes.

Advies? Neem contact op

Voordelen lawaaivermindering ziekenhuis:

 • Verbeterde resultaten bij kinderen en volwassenen op de intensive care
 • Slaapverbetering patiënten
 • Verminderde stress en werkdruk personeel
 • Verlaagt kostbare heropname van (myocardinfarct)patiënten
 • Helpt pijnbeleving en inname van pijnmedicatie verlagen
 • Verlaagt risico op burn-out onder medisch personeel
 • Verbeterde leef-en werkomgeving

Wat kan een ziekenhuis doen om lawaai te verminderen?

 • Zorg voor kamers met muren en deuren die geluid buitensluiten.
 • Verlagen van geluidsniveaus en vermindering voortplanting van geluid door het toepassen van akoestische plafonds en wandpanelen die tevens voldoen aan de hoogste hygiëne-eisen. Hierbij zijn gangen en openbare ruimtes heel belangrijk.
 • Verminderen geluidsbronnen, isoleren van lawaaibronnen en groepsgesprekken in afgesloten ruimtes.
 • Met name voorzieningen als een goed akoestisch plafond in gangen en kamers i.c.m. wandpanelen dragen bij aan een eenvoudige en efficiënte oplossing.

Advies? Neem contact op

AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

C

Cases

Onze cases

Wij hebben aan diverse, prachtige projecten door het hele land mogen werken. Van meting en advies tot aan productie en montage. Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, de producten en het resultaat dat wij leveren, hebben wij een aantal cases voor u op een rijtje gezet.
Bekijk onze cases

Case WP Haton
Case Q-Music
A

AcoustiNorm

Van meting en advies tot productie en montage

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Naast de diverse metingen is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen. U kunt ons bereiken op 088 – 88 33 321 of via de contactpagina.

Ga naar contact

Waarom AcoustiNorm
Levering en montage

Greep uit onze klanten

Shell logo
Logo Topsportcentrum Rotterdam
Q-Music
Gemeente Veenendaal
The International School of The Hague
Nike
De Digitale B.V.
Gemeente Zuidplas
WP Haton B.V.
Horizon Telecom
Gemeente Rhenen
Perspectief

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK VANDAAG NOG: DE ULTIEME GIDS NAAR EEN RUSTIGE WERKOMGEVING

E-book downloaden
© 2022 - Alle rechten voorbehouden - AcoustiNorm