Zorginstelling

Zorginstelling

Vraag het aan onze adviseurs

Ontvang persoonlijk advies
symbol

Akoestiek in de zorg

Net als in elke arbeidsomgeving speelt akoestiek ook in de zorg een belangrijke rol. Efficiëntie, vermoeidheid, afleiding en stress zijn ook hier factoren die door slechte akoestiek beïnvloed kunnen worden. Echter, er is een extra belangrijk aspect. Slechte akoestiek heeft ook een directe invloed op de gesteldheid van de cliënten. Het is aangetoond dat minder lawaai in een zorginstelling zorgt dat cliënten beter slapen, de bloeddruk verlaagt en een fijnere leefomgeving creëert. Immers wilt u dat uw cliënten op een fijne manier in uw zorginstelling kunnen leven.

Ook in bejaardenhuizen of zorginstellingen voor mensen met bijvoorbeeld dementie speelt akoestiek een heel belangrijke rol bij de leefomgeving en comfort van zowel de privéruimtes alsook de gezamenlijke verblijfsruimtes.

Advies? Neem contact op

Voordelen lawaaivermindering zorginstelling:

  • Slaapverbetering cliënten
  • Verminderde stress en werkdruk personeel
  • Helpt pijnbeleving en inname van pijnmedicatie verlagen
  • Verlaagd risico burn-out onder medisch personeel
  • Verbeterde leef-en woonomgeving

Wat kan een zorginstelling doen om lawaai te verminderen?

  • Zorg voor kamers met muren en deuren die geluid buitensluiten.
  • Verlagen van geluidsniveaus en vermindering van geluid door het toepassen van akoestische plafonds en wandpanelen die tevens voldoen aan de hoogste hygiëne-eisen. Hierbij zijn gangen en openbare ruimtes heel belangrijk.
  • Verminderen geluidsbronnen, isoleren van lawaaibronnen en groepsgesprekken in afgesloten ruimtes.

Met name voorzieningen als een goed akoestisch plafond in gangen en kamers i.c.m. wandpanelen dragen bij aan een eenvoudige en efficiënte oplossing.

Advies? Neem contact op

AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

C

Cases

Onze cases

Wij hebben aan diverse, prachtige projecten door het hele land mogen werken. Van meting en advies tot aan productie en montage. Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, de producten en het resultaat dat wij leveren, hebben wij een aantal cases voor u op een rijtje gezet.
Bekijk onze cases

Case WP Haton
Case Q-Music
A

AcoustiNorm

Van meting en advies tot productie en montage

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Naast de diverse metingen is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen. U kunt ons bereiken op 088 – 88 33 321 of via de contactpagina.

Ga naar contact

Waarom AcoustiNorm
Levering en montage

Greep uit onze klanten

Shell logo
Logo Topsportcentrum Rotterdam
Q-Music
Gemeente Veenendaal
The International School of The Hague
Nike
De Digitale B.V.
Gemeente Zuidplas
WP Haton B.V.
Horizon Telecom
Gemeente Rhenen
Perspectief

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK VANDAAG NOG: DE ULTIEME GIDS NAAR EEN RUSTIGE WERKOMGEVING

E-book downloaden
© 2022 - Alle rechten voorbehouden - AcoustiNorm