AcoustiNorm, uw partner in ruimte akoestiek

Werkwijze

Vraag het aan onze adviseurs

Ontvang persoonlijk advies
symbol

Onze werkwijze

AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. De akoestiek verbeteren is één ding, maar dit hoort gekoppeld te zijn aan de normen die hier voor staan. U heeft eisen ten aanzien van nagalm, privacy of spraakverstaanbaarheid. Dit afgestemd op het gebruik van het gebouw, ruimte of type werkzaamheden. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC*NSF, ARBO of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

De eisen van de opdrachtgever (PVE) in verhouding tot de normen zijn voor ons dus het uitgangspunt om een project te beoordelen, te begeleiden en/of problemen en vraagstukken op te lossen. De oplossingen worden in overleg bepaald zodat deze zowel esthetisch als budgettair passen.

Advies? Neem contact op

Belangrijk: In welke fase bevindt het project zich?

Belangrijke eerste vraag is in welke fase het project zich bevind. Betreft een gerealiseerd project waarbij akoestische problemen naar voor gekomen zijn of bevind het project zich nog in een ontwerp fase?

Gereed project
Bij een gerealiseerd project is een (vrijblijvend) bezoek aan de locatie het beste. We ervaren de ruimte en overleggen met gebruikers welke klachten men ervaart. Is een meting noodzakelijk of wenselijk kunnen we ook die uitvoeren. Al deze gegevens leggen we naast de normen en/of eisen aan het gebouw of ruimte. Hieruit rolt dan een advies en/of een eventuele aanbieding om de akoestiek te optimaliseren. Hierbij spelen budget en esthetiek natuurlijk ook een belangrijke rol.

Van vlekkenplan tot bestaande bouw
Of er nu sprake is van slechts een vlekkenplan of bestaande bouw betrokken of verbouwd gaat worden, we kunnen als AcoustiNorm het project van begin tot oplevering begeleiden. Dit kan vanaf het samenstellen van een PVE of bestek, beoordelen bestek ten opzichte van PVE, berekeningen, metingen (indien het bestaande bouw betreft) of het beoordelen van bouwtekeningen. Ook een QuickScan of uitgebreid rapport is mogelijk.

Groot voordeel van het meenemen van (ruimte) akoestiek vanaf de eerste fase is dat hoge kosten achteraf of problemen voorkomen kunnen worden en weloverwogen beslist kan worden waar wel of geen budget voor vrijgemaakt kan/moet worden. Een ander groot voordeel is dat akoestiek dan ook esthetisch beter mee te nemen is binnen het interieurplan.

Advies? Neem contact op

AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

C

Cases

Onze cases

Wij hebben aan diverse, prachtige projecten door het hele land mogen werken. Van meting en advies tot aan productie en montage. Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, de producten en het resultaat dat wij leveren, hebben wij een aantal cases voor u op een rijtje gezet.
Bekijk onze cases

Case WP Haton
Case Q-Music
A

AcoustiNorm

Van meting en advies tot productie en montage

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Naast de diverse metingen is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen. U kunt ons bereiken op 088 – 88 33 321 of via de contactpagina.

Ga naar contact

Waarom AcoustiNorm
Levering en montage

Greep uit onze klanten

Shell logo
Logo Topsportcentrum Rotterdam
Q-Music
Gemeente Veenendaal
The International School of The Hague
Nike
De Digitale B.V.
Gemeente Zuidplas
WP Haton B.V.
Horizon Telecom
Gemeente Rhenen
Perspectief

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK VANDAAG NOG: DE ULTIEME GIDS NAAR EEN RUSTIGE WERKOMGEVING

E-book downloaden
© 2022 - Alle rechten voorbehouden - AcoustiNorm