AcoustiNorm, uw partner in ruimte akoestiek

Akoestisch rapport

Vraag het aan onze adviseurs

Ontvang persoonlijk advies
symbol

Akoestisch rapport laten maken

Een akoestisch rapport laten maken kan om twee redenen: u wilt weten hoe geluid zich binnen een bepaalde ruimte beweegt óf hoe geluid zich naar buiten (omgeving) beweegt.

In het geval dat het om geluid binnen een ruimte gaat kunnen wij u van dienst zijn. Wanneer u bijvoorbeeld van de gemeente een rapport moet laten opstellen voor omgevingsoverlast kunnen wij u helaas niet helpen.

Het opstellen van een akoestisch rapport

Voor het opstellen van een akoestisch rapport voeren wij diverse kortdurende en langdurige metingen. De resultaten werken we daarna uit in een akoestisch rapport. Vervolgens brengen wij gelijk een advies uit voor de eindoplossing. Wij verdiepen ons ook in relevante wet- en regelgeving. U kunt dan denken aan bijvoorbeeld bouwregelgeving, maar ook Arbowetgeving. Verder maken wij het rapport zo dat u het ook echt begrijpt. Een rapport geschreven in uw taal!

Akoestisch onderzoek kosten

De kosten van een akoestisch onderzoek lopen sterk uiteen. Dit heeft volledig te maken met de eisen die u stelt, het gewenste eindresultaat en de hoeveelheid metingen die u wilt laten uitvoeren. De kracht van AcoustiNorm is dat wij niet alleen de berekeningen maken, maar wij kunnen u ook, indien gewenst, de eindoplossing aanleveren. Meer weten? Neem vrijblijvend contact op.

Akoestisch rapport laten maken?

Laat het ons weten. Wij nemen vrijblijvend contact met u op.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Metingsopties

Om een goed akoestisch rapport op te stellen voeren wij onder andere de volgende metingen uit:

  • Nagalmmeting: een nagalmmeting meet simpel gezegd de echo van het geluid. Er wordt gemeten hoe lang en op welke frequentie het geluid in uw ruimte nagalmt.
  • Geluidsvervalmeting: u kent het vast wel, dat afleidende belletje dat 5 meter verderop plaatsvindt. Met een geluidsvervalmeting kijken we hoe snel het geluid in een ruimte vervalt. Hoe eerder het geluid vervalt, hoe sneller er rust ontstaat in een ruimte.
  • Spraakverstaanbaarheidsmeting: deze meting sluit aan op de geluidsvervalmeting. Slechte spraakverstaanbaarheid kan namelijk, net als te veel geluid, ook vervelend zijn.
  • Geluidsoverdrachtsmeting: met de geluidsoverdrachtsmeting kijken we naar de geluidsoverdracht tussen verschillende ruimtes.

Andere belangrijke metingen die een toegevoegde waarde voor u kunnen hebben bij het bepalen of de werkplek voldoet aan (door u) gestelde wensen of eisen zijn:

  • Dagdosismetingen
  • Werkplekanalyse

Gevelbelasting i.v.m. bijvoorbeeld aanvraag omgevingsvergunningen

Advies? Neem contact op

AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

C

Cases

Onze cases

Wij hebben aan diverse, prachtige projecten door het hele land mogen werken. Van meting en advies tot aan productie en montage. Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, de producten en het resultaat dat wij leveren, hebben wij een aantal cases voor u op een rijtje gezet.
Bekijk onze cases

Case WP Haton
Case Q-Music
A

AcoustiNorm

Van meting en advies tot productie en montage

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Naast de diverse metingen is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen. U kunt ons bereiken op 088 – 88 33 321 of via de contactpagina.

Ga naar contact

Waarom AcoustiNorm
Levering en montage

Greep uit onze klanten

Shell logo
Logo Topsportcentrum Rotterdam
Q-Music
Gemeente Veenendaal
The International School of The Hague
Nike
De Digitale B.V.
Gemeente Zuidplas
WP Haton B.V.
Horizon Telecom
Gemeente Rhenen
Perspectief

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK VANDAAG NOG: DE ULTIEME GIDS NAAR EEN RUSTIGE WERKOMGEVING

E-book downloaden
© 2022 - Alle rechten voorbehouden - AcoustiNorm