AcoustiNorm, uw partner in ruimte akoestiek

Over ons

Vraag het aan onze adviseurs

Ontvang persoonlijk advies
symbol

AcoustiNorm, flexibele schil en QuickScan

Voor o.a. de architect, het bouwbedrijf, het bouwadviesbureau of de interieurarchitect is AcoustiNorm een betrouwbare partner in ruimteakoestiek. We begeleiden of beoordelen plannen vanaf schets tot oplevering, voeren berekeningen uit of stellen rapportages op en leveren de oplossingen. Voor opdrachtgevers de zekerheid dat het project voldoet aan alle eisen en normen ten aanzien van ruimteakoestiek. We voeren dit op projectbasis uit of in de vorm van een QuickScan. Maar ook onze consultancy dienstverlening is een waardevolle tool; een abonnement op zekerheid. We zijn dan actief in de flexibele schil van uw organisatie. Een eigen interne specialist. Wel de lusten maar niet de lasten dus.

Denken en doen vanuit de norm betekent vaak problemen en (hoge) kosten achteraf voorkomen. Dit is in één regel de missie en visie van AcoustiNorm.

Advies? Neem contact op

Ruimteakoestiek bepaalt hoe mensen zich gedragen in een ruimte, bepaalt het comfort maar belangrijker nog, heeft een grote invloed op de gezondheid van mensen. Het belang van de akoestiek verbeteren wordt helaas nog vaak onderschat. Maar ook de juridische gevolgen voor de werkgever of exploitant van een ruimte, indien er blijvende gezondheidsschade ontstaat bij gebruikers of werknemers als niet aan de norm is voldaan, is vaak nog onbekend.

Wij kijken graag even over uw schouder mee

Het meekijken over of helpen samenstellen of toetsen van een PVE of bestek voorkomt daarom vaak veel problemen en kosten achteraf. Basis hiervan kunnen metingen of berekeningen zijn. Nagalm- STIPA, dagdosismetingen of geluidsoverdrachtsmetingen laten exact zien hoe de ruimte zich gedraagt, welke gevolgen dit voor de mensen heeft en of deze voldoet aan de gestelde normen en/of eisen..

Naast een meting is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen.

Ook de oplossingen in huis

Maar ook advies over en implementatie van de juiste hoogwaardige oplossingen is een specialiteit van AcoustiNorm. Hierbij wordt gelet op de juiste keurmerken en attesten van materialen, NRC-waardes en densiteit van producten maar natuurlijk ook naar het esthetisch eindresultaat.

Partner in ruimte akoestiek

AcoustiNorm is dan ook met recht partner in ruimte akoestiek. Wij zijn actief voor gemeenten en overheden, onderwijs, sport, bouwadviesbureaus, architecten, bouwbedrijven en eindklanten.

Advies? Neem contact op

AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

C

Cases

Onze cases

Wij hebben aan diverse, prachtige projecten door het hele land mogen werken. Van meting en advies tot aan productie en montage. Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, de producten en het resultaat dat wij leveren, hebben wij een aantal cases voor u op een rijtje gezet.
Bekijk onze cases

Case WP Haton
Case Q-Music
A

AcoustiNorm

Van meting en advies tot productie en montage

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Naast de diverse metingen is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen. U kunt ons bereiken op 088 – 88 33 321 of via de contactpagina.

Ga naar contact

Waarom AcoustiNorm
Levering en montage

Greep uit onze klanten

Shell logo
Logo Topsportcentrum Rotterdam
Q-Music
Gemeente Veenendaal
The International School of The Hague
Nike
De Digitale B.V.
Gemeente Zuidplas
WP Haton B.V.
Horizon Telecom
Gemeente Rhenen
Perspectief

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK VANDAAG NOG: DE ULTIEME GIDS NAAR EEN RUSTIGE WERKOMGEVING

E-book downloaden
© 2022 - Alle rechten voorbehouden - AcoustiNorm