Acoustinorm akoestische meting

AcoustiNorm

Akoestische metingen

De basis voor een goed advies zijn gerichte, akoestische metingen. Uitgevoerd volgens de ISO-normering. Metingen zijn belangrijk om een project te beoordelen en om de juiste oplossingen te bepalen. Ruimteakoestiek bestaat uit 3 belangrijke pijlers: nagalm, geluidsverval en spraakverstaanbaarheid.

Offerte aanvragen
×

Om een ruimte te beoordelen op deze punten in combinatie met de functie van de ruimte en de geldende normen, zijn een aantal metingen belangrijk. Denk hierbij aan een nagalmmeting, geluidsverval, spraakverstaanbaarheidsmeting en een geluidsoverdrachtsmeting.

Adviesmogelijkheid nagalmmeting

AcoustiNorm

Nagalmmeting

Deze meting toont de nagalm aan. Middels een ruismeting brengen we minimaal 80 dB aan geluid de ruimte binnen en meten het geluidsverval van 60 dB in seconden. Dit doen we over de bandbreedtes 125, 250, 500, 1000, 2000 en 4000 Hz. Het gemiddelde verval bepaalt of de ruimte voldoet aan de norm. Uit de meting komt dan ook naar voren in welk frequentiegebied er een goot of minder groot probleem heerst. Een laagfrequent probleem vraagt om een andere oplossing dan een hoogfrequent probleem.

Neem contact op

Acoustinorm

Onze meet apparatuur

Met welke technieken werken wij

Adviesmogelijkheid Geluidsvervalmeting

AcoustiNorm

Geluidsvervalmeting

Een akoestische meting geeft weer hoe snel het brongeluid (bijvoorbeeld spraak vanaf een werkplek) in een ruimte vervalt. Dit is in een kantoortuin bijvoorbeeld erg belangrijk met betrekking tot comfort en communicatie. Eigenlijk nog belangrijker in deze omgeving dan de nagalm. Het betekent namelijk niet dat indien de nagalm in orde is er ook direct een optimale en gezonde werkplek gecreëerd is. Indien het geluidsverval door reflecties in de ruimte niet in orde is, heeft men veel last van elkaar bij telefoongesprekken of overleg. Een van de grootste valkuilen bij de realisatie van een kantoortuin.

Neem contact op

Spraakverstaanbaarheidsmeting

Acosutinorm

Spraakverstaanbaarheidsmeting

Spraakverstaanbaarheid is gekoppeld aan het geluidsverval in de ruimte. Slechte spraakverstaanbaarheid wordt veroorzaakt door reflecties op spraakhoogte door harde oppervlakken zoals glas, beton of modern stucwerk. Dit is te voorkomen of op te lossen door op strategische plekken in de ruimte hoogwaardige absorberende wandpanelen te plaatsen. minimale NRC-waarde 0.85-0.90.

Neem contact op

Acoustische meting geluidsoverdracht

AcoustiNorm

Akoestische meting: geluidsoverdracht

Een belangrijke meting is vaak ook de geluidsoverdracht tussen ruimtes. Bijvoorbeeld een kantoortuin en communicatieplekken, kantoor en gang of (kantoor)ruimtes onderling. Maar denk ook aan een foyer en theater-of bioscoopzaal of zalen onderling. Ook deze waardes kunnen we voor onze klanten meten en indien het niet voldoet oplossingen adviseren. Andere belangrijke metingen die een toegevoegde waarde voor u kunnen hebben bij het bepalen of de werkplek voldoet aan (door u) gestelde wensen of eisen zijn: dagdosismetingen, werkplekanalyse of gevelbelasting i.v.m. bijvoorbeeld aanvraag omgevingsvergunningen.

Neem contact op

Zij gingen u voor

Greep uit onze klanten

Logo Ronald McDonald Kindervallei
Shell logo
Gemeente Rhenen
Logo topsportcentrum Rotterdam
Qmusic
The International School of The Hague
Gemeente Zuidplas
Nike
Gemeente Veenendaal
De Digitale BV
Horizon Telecom
Perspectief