AcoustiNorm, uw partner in ruimte akoestiek

Akoestische metingen

Vraag het aan onze adviseurs

Ontvang persoonlijk advies
symbol

Akoestische metingen laten uitvoeren?

De basis voor een goed advies zijn gerichte, akoestische metingen. Uitgevoerd volgens de ISO-normering. Metingen zijn belangrijk om een project te beoordelen en om de juiste oplossingen te bepalen. Ruimteakoestiek bestaat uit 3 belangrijke pijlers: nagalm, geluidsverval en spraakverstaanbaarheid. Om een ruimte te beoordelen op deze punten in combinatie met de functie van de ruimte en de geldende normen, zijn een aantal metingen belangrijk. Denk hierbij aan een nagalmmeting, geluidsintervalmeting, spraakverstaanbaarheidsmeting en een geluidsoverdrachtsmeting.

In het geval dat het om geluid binnen een ruimte gaat kunnen wij u van dienst zijn. Wanneer u bijvoorbeeld van de gemeente een rapport moet laten opstellen voor omgevingsoverlast kunnen wij u helaas niet helpen.

Advies? Neem contact op

Nagalmmeting

Deze meting toont de nagalm aan. Middels een ruismeting brengen we minimaal 80 dB aan geluid de ruimte binnen en meten het geluidsverval van 60 dB in seconden. Dit doen we over de bandbreedtes 125, 250, 500, 1000, 2000 en 4000 Hz. Het gemiddelde verval bepaalt of de ruimte voldoet aan de norm. Uit de meting komt dan ook naar voren in welk frequentiegebied er een goot of minder groot probleem heerst. Een laagfrequent probleem vraagt om een andere oplossing dan een hoogfrequent probleem.

Geluidsvervalmeting

Een akoestische meting geeft weer hoe snel het brongeluid (bijvoorbeeld spraak vanaf een werkplek) in een ruimte vervalt. Dit is in een kantoortuin bijvoorbeeld erg belangrijk met betrekking tot comfort en communicatie. Eigenlijk nog belangrijker in deze omgeving dan de nagalm. Het betekent namelijk niet dat indien de nagalm in orde is er ook direct een optimale en gezonde werkplek gecreëerd is. Indien het geluidsverval door reflecties in de ruimte niet in orde is, heeft men veel last van elkaar bij telefoongesprekken of overleg. Een van de grootste valkuilen bij de realisatie van een kantoortuin.

Advies? Neem contact op

Spraakverstaanbaarheidsmeting

Spraakverstaanbaarheid is gekoppeld aan het geluidsverval in de ruimte. Slechte spraakverstaanbaarheid wordt veroorzaakt door reflecties op spraakhoogte door harde oppervlakken zoals glas, beton of modern stucwerk. Dit is te voorkomen of op te lossen door op strategische plekken in de ruimte hoogwaardige absorberende wandpanelen te plaatsen (minimale NRC-waarde 0.85-0.90).

Akoestische meting: geluidsoverdracht

Een belangrijke meting is vaak ook de geluidsoverdracht tussen ruimtes. Bijvoorbeeld een kantoortuin en communicatieplekken, kantoor en gang of (kantoor)ruimtes onderling. Maar denk ook aan een foyer en theater-of bioscoopzaal of zalen onderling. Ook deze waardes kunnen we voor onze klanten meten en indien het niet voldoet oplossingen adviseren.

Andere belangrijke metingen die een toegevoegde waarde voor u kunnen hebben bij het bepalen of de werkplek voldoet aan (door u) gestelde wensen of eisen zijn: dagdosismetingen, werkplekanalyse of gevelbelasting i.v.m. bijvoorbeeld aanvraag omgevingsvergunningen.

Advies? Neem contact op

AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

C

Cases

Onze cases

Wij hebben aan diverse, prachtige projecten door het hele land mogen werken. Van meting en advies tot aan productie en montage. Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, de producten en het resultaat dat wij leveren, hebben wij een aantal cases voor u op een rijtje gezet.
Bekijk onze cases

Case WP Haton
Case Q-Music
A

AcoustiNorm

Van meting en advies tot productie en montage

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Naast de diverse metingen is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen. U kunt ons bereiken op 088 – 88 33 321 of via de contactpagina.

Ga naar contact

Waarom AcoustiNorm
Levering en montage

Greep uit onze klanten

Shell logo
Logo Topsportcentrum Rotterdam
Q-Music
Gemeente Veenendaal
The International School of The Hague
Nike
De Digitale B.V.
Gemeente Zuidplas
WP Haton B.V.
Horizon Telecom
Gemeente Rhenen
Perspectief

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK VANDAAG NOG: DE ULTIEME GIDS NAAR EEN RUSTIGE WERKOMGEVING

E-book downloaden
© 2022 - Alle rechten voorbehouden - AcoustiNorm