Akoestiek openbare ruimtes

AcoustiNorm

Akoestiek openbare ruimte

Dankzij goede akoestiek kunnen mensen elkaar beter verstaan in openbare ruimtes en is de kans op blijvende gehoorschade kleiner. Je kunt ook stellen dat slechte akoestiek bezoekers en gasten afschrikt. Wij voorkomen dit graag met passende, akoestische oplossingen.

Offerte aanvragen Akoestische producten
×

AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten, maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

Welke oplossingen bieden we?

Akoestische producten

Akoestiek in openbare ruimtes

AcoustiNorm

Akoestiek in openbare ruimtes

In openbare ruimtes kunnen veel verschillende geluiden samenkomen. Er zijn vaak meerdere mensen in de ruimte aanwezig, die allemaal geluid produceren. Mensen lopen rond, telefoons maken geluid en er worden hardop gesprekken gevoerd. Zeker als de ruimte wat groter is, zal er veel geluidsreflectie zijn. Deze reflectie kan als vervelend en afleidend worden ervaren, waardoor de sfeer in de ruimte niet zo aangenaam is als deze zou kunnen zijn. Om dit probleem aan te pakken kun je ervoor kiezen om akoestische panelen te plaatsen. Met panelen aan de wand of aan het plafond is het mogelijk om omgevingsgeluiden te absorberen, waardoor het geluid minder gereflecteerd wordt. Hierdoor voelt de ruimte merkbaar minder lawaaierig aan en zal de sfeer flink verbeteren.

Vraag een offerte aan

Akoestiek en esthetiek

Design en functie in één

Scholen design en functie in een

Akoestiek in een gemeentehuis

AcoustiNorm

Welk paneel is geschikt voor de ruimte?

Het verminderen van geluidsreflectie kan op een aantal manieren. Afhankelijk van het soort ruimte kunnen wandpanelen of juist plafondpanelen de beste oplossing zijn voor de nagalm en geluidsreflectie. In het geval van openbare ruimtes is het een goed idee om te beginnen met het plafond. Dat komt doordat het plafond van een openbare ruimte vaak het grootste oppervlak in de ruimte heeft. Wanneer je hier de akoestische panelen toepast, wordt een groot deel van het geluid in de ruimte geabsorbeerd en vindt er minder reflectie plaats. Als het plafond bedekt is maar er toch nog behoefte bestaat aan meer demping van geluid, zijn wandpanelen in aanvulling op de plafondpanelen een optie.

Vraag een offerte aan

Akoestische panelen in een openbare ruimte

AcoustiNorm

De juiste akoestiek

Met meerdere mensen in een ruimte is er simpelweg meer geluid in de ruimte. De optimale akoestiek vinden kan daarom lastig zijn. In een openbare ruimte mag meer geluid zijn dan in bijvoorbeeld een stilteruimte in een kantoor, maar teveel geluid is onprettig. Door reflecties met het plafond te voorkomen met een akoestisch plafondpaneel wordt de akoestiek in een openbare ruimte merkbaar verbeterd.

Vraag een offerte aan

Zij gingen u voor

Greep uit onze klanten

Logo Ronald McDonald Kindervallei
Shell logo
Gemeente Rhenen
Logo topsportcentrum Rotterdam
Qmusic
The International School of The Hague
Gemeente Zuidplas
Nike
Gemeente Veenendaal
De Digitale BV
Horizon Telecom
Perspectief