Akoestiek productiehal verbeteren

AcoustiNorm

Akoestiek productiehal verbeteren?

De akoestiek in productiehallen en werkplaatsen laten fabriekseigenaren vaak links liggen. De dagelijkse blootstelling aan geluiden met pieken boven de 80 decibel wordt helaas vaak onderschat, waardoor slechts het dragen van oordoppen wordt geadviseerd. Het negatieve effect op de gezondheid kan echter groot zijn. Het belang van de juiste akoestische waarden is hier dus enorm van belang.

Offerte aanvragen Akoestische producten
×

Om tot een goede oplossing te komen voor werkplaatsen en productiehallen hanteren we de zogeheten ‘één seconde regel’. De nagalm mag maximaal één seconde duren. Een geluidsmeting en/ of een dagdosismeting kunnen uw werknemers een helder beeld geven van de situatie. Op basis hiervan kunnen de juiste oplossingen gecreëerd worden.

Welke oplossingen bieden we?

Akoestische producten

Geluidsbron productiehal

AcoustiNorm

Geluidsbron

In productiehallen en werkplaatsen is vaak sprake van meerdere geluidsbronnen met een diversiteit aan geluidspieken. Deze pieken vinden via reflecties tegen de harde wanden en plafonds eenvoudig hun weg de ruimte in. Hierdoor ontstaat vaak een te hoge geluidsbelasting. Wanneer er direct naast de geluidsbron gewerkt wordt is het noodzakelijk om ook oordoppen te dragen. Het is echter wel mogelijk om het algehele geluidniveau in de ruimte onder controle te krijgen. Hiermee vermindert u nadelige effecten die een oordop niet kan wegnemen. Het aanpakken van de akoestiek is dus zeer noodzakelijk!

Vraag een offerte aan

Akoestiek en esthetiek

Design en functie in één

Werkplaats design en functie in een

Productiehal nagalm optimaliseren

AcoustiNorm

Nagalm optimaliseren

In de eerste plaats is het van belang om de nagalm in de productiehal of werkplaats onder controle te krijgen. Daarom beginnen we met een geluidsmeting of calculatie. De nagalm is te controleren door plafondoplossingen aan te brengen. Akoestische plafondeilanden met een hoge NRC/Aw waarde van 1.0 zorgen ervoor dat absorptie evenredig over de ruimte verdeeld wordt. Hierdoor daalt het geluidsniveau substantieel en is de basis gelegd voor een gezonde en comfortabele werkomgeving die voldoet aan de norm.

Vraag een offerte aan

Segmenteren en wandoplossingen

AcoustiNorm

Segmenteren en wandoplossingen.

Een productiehal bestaat vaak uit een erg grote ruimte, soms zelfs met diverse afdelingen. Om het geluidsverval in de hal te verhogen worden er extra panelen op de hoge wanddelen geplaatst, om de directe reflecties weg te nemen. Hierdoor zal er minder geluid reflecteren, en wordt de hal een aangenamere plek om in te werken. Het segmenteren van de hal kan door het aanbrengen van grote baffles voorzien van Soundblockers. Deze oplossing zorgt ervoor dat geluid in de ruimte extra geblokkeerd wordt en op die manier harde geluiden een stuk minder eenvoudig hun weg de ruimte in vinden. Hierdoor worden de afdelingen een stuk rustiger, verandert de hal in een minder gehorige plek én kunnen de mensen in de hal zich beter concentreren. Kortom: er is een stuk minder geluidsoverlast.

Vraag een offerte aan

Zij gingen u voor

Greep uit onze klanten

Logo Ronald McDonald Kindervallei
Shell logo
Gemeente Rhenen
Logo topsportcentrum Rotterdam
Qmusic
The International School of The Hague
Gemeente Zuidplas
Nike
Gemeente Veenendaal
De Digitale BV
Horizon Telecom
Perspectief