Akoestiek woning verbeteren

AcoustiNorm

Akoestiek woning verbeteren?

Wooncomfort is meer dan alleen het inrichten van uw woning. Akoestiek bepaalt namelijk óók een groot deel van het woongenot. Strakke gipsplafonds, veel glas, grote oppervlakken beton en modern stucwerk. Dit is natuurlijk prachtig voor de afwerking van uw huis, alleen absorberen deze materialen nauwelijks geluid.

Offerte aanvragen Akoestische producten
×

Een kleed of tapijt, gordijnen en zelfs planten zouden akoestiekproblematiek kunnen verhelpen. In werkelijkheid is het zo dat de échte nagalm of reflectie enkel en alleen op te lossen is met akoestische panelen. Een plafondeiland is een optie, en u kunt natuurlijk ook kiezen voor de wat sijlvollere wandpanelen. Op deze manier wordt de akoestiek écht aangepakt

Welke oplossingen bieden we?

Akoestische producten

De bron aanpakken

AcoustiNorm

De bron aanpakken

Slechte akoestiek pakt u bij de bron aan, dus waar het geluid geproduceerd wordt. U zult al snel merken dat TV kijken niet prettig meer is. Ook is een gesprek in de keuken lastig als er bijvoorbeeld muziek aan staat. En als u dit eenmaal doorheeft, is het lastig meer te negeren. Een te lange nagalm of veel geluidsreflecties via harde wanden en plafonds kunnen vervelend worden. Vaak is het een combinatie van problemen in verschillende gedeeltes van de woning. Een evenredig verdeelde oplossing is dan het beste. Is er alleen een probleem vanuit één van de gedeeltes in de woning, dan is het de moeite waard om de nagalm of reflecties op juist die plek waar het geluid vandaan komt aan te pakken. Door het geluid al bij de bron weg te nemen krijgt het namelijk geen kans om de ruimte verder in te komen. Zo neemt u heel gemakkelijk een hoop geluidsgolven weg!

Vraag een offerte aan

Akoestiek en esthetiek

Design en functie in één

Ruimte woning design en functie in een

Belangrijke plekken Woonkamer en keuken

AcoustiNorm

Belangrijke plekken, de woonkamer en keuken

De akoestiek is vaak het minst goed in de woonkamer en in de keuken. In de woonkamer speelt het leven zich vaak af rondom de televisie. De eetkamer vormt meestal het hart van het huis, en in de keuken is het een levendige boel rondom de kookplaat. Dit zijn dan ook precies de plekken waar akoestische oplossingen een uitkomst bieden. Boven of rond het kookeiland, in de zitkamer en boven de eetkamertafel. Hier wordt het meeste geluid geproduceerd, waardoor hier ook het meeste geluid geabsorbeerd kan worden. Is er naast nagalm ook sprake van storende reflecties, dan zijn wandpanelen een perfecte oplossing.

Vraag een offerte aan

Slechte akoestiek oplossen in de woning Acoustinorm

AcoustiNorm

Slechte akoestiek oplossen in de woning

Er zijn verschillende oplossingen om de akoestiek in een woning te verbeteren. Naast het aanpakken van de akoestiek speelt de esthetiek natuurlijk ook een belangrijke rol. Het is de bedoeling dat de oplossing zo veel mogelijk aansluit bij uw interieur. Aan het plafond worden daarom vaak wit gestoffeerde eilanden aangebracht, volledig afgestemd op de maatvoering en de vorm van de kamer. Wandpanelen zijn er in veel verschillende kleuren, maar kunnen ook uitgevoerd worden met een afbeelding naar wens. Dit zijn de zogeheten Art panelen. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor maatwerk wandpanelen. Deze zijn als kunstwerk uit te voeren, maar ook in verschillende vormen en stoffen. Van standaard stoffen en vilt tot wol of zelfs een eigen ontworpen design dat aansluit bij uw inrichting, alles is mogelijk!

Vraag een offerte aan

Zij gingen u voor

Greep uit onze klanten

Logo Ronald McDonald Kindervallei
Shell logo
Gemeente Rhenen
Logo topsportcentrum Rotterdam
Qmusic
The International School of The Hague
Gemeente Zuidplas
Nike
Gemeente Veenendaal
De Digitale BV
Horizon Telecom
Perspectief