AcoustiNorm | Akoestische oplossingen

Akoestiek en frisse scholen beleid

×
Ga terug naar het overzicht

Akoestiek en frisse scholen beleid

Het frisse scholen beleid (fsb) stelt kaders voor de akoestiek in onderwijsgebouwen. Er zijn namelijk speciale richtlijnen voor hoe een onderwijsgebouw geconstrueerd dient te worden. Zaken als luchtkwaliteit worden hierbij behandeld, maar ook de akoestiek speelt een belangrijke rol. Goed om te weten is dat een sportzaal in een school valt onder de noc/nsf geluidsnorm, aangezien het frisse scholen beleid zich beperkt tot klaslokalen en verkeersruimten.

Er zijn drie soorten klaslokalen te onderscheiden onder het fsb. Type a is het beste geluidsniveau, waarbij er slechts 0,4 seconden nagalm in het lokaal is. Een gemiddeld lokaal valt echter onder type b, wat betekent dat de nagalm 0,5 seconden mag duren. De minimale eis? Dat is type c, waar de nagalm niet langer dan 0,6 seconden mag zijn. Verkeersruimten mogen nét iets meer, aangezien de grens daar is gesteld op 0,8 seconden. Er zijn dus strenge richtlijnen als u een school bouwt, want de geluidsnorm moet in orde zijn. Met een minimale nagalm is het echter een stuk makkelijker om een goede concentratie te realiseren, dus de leerlingen in het lokaal zullen eenvoudiger hun werk afkrijgen. Dat is dan weer bevorderlijk voor de resultaten!

Ga terug naar het overzicht
Productie en plaatsing van akoestische panelen

AcoustiNorm

Meting en advies, productie en plaatsing

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Het meekijken over of helpen samenstellen of toetsen van een PVE of bestek voorkomt daarom vaak veel problemen en kosten achteraf. Basis hiervan kunnen metingen of berekeningen zijn. Nagalm- STIPA, dagdosismetingen of geluidsoverdrachtsmetingen laten exact zien hoe de ruimte zich gedraagt, welke gevolgen dit voor de mensen heeft en of deze voldoet aan de gestelde normen en/of eisen.

Neem contact op

Zij gingen u voor

Greep uit onze klanten

Download ons Gratis E-book vandaag nog: De ultieme gids naar een rustige werkomgeving

E-book downloaden ⟶