AcoustiNorm | Akoestische oplossingen

Akoestiek en NOC*NSF

×
Ga terug naar het overzicht

Akoestiek en NOC*NSF

In overdekte sportzalen is het belangrijk dat er een goede akoestiek is. Dat komt omdat sportzalen nogal veel geluid weerkaatsen, door de gladde vloer en strakke muren. Ook wordt er gesport, wat het nodige geluid met zich brengt. Slecht geluid in een sportzaal is irritant, omdat het een negatieve invloed heeft op de sfeer in de zaal. Ook is slecht geluid van invloed op de gezondheid van de mensen in de zaal. U kunt zich voorstellen dat sportleraren, die de hele dag in een zaal staan, belang hebben bij een goede akoestiek.

Vandaar dat het NOC*NSF geluidsnormen heeft ingesteld genaamd de isa-us1-bs1. Deze norm gaat over nagalmtijden en achtergrondgeluidniveau in overdekte sportzalen. Afhankelijk van het soort zaal en het volume van het geluid in de zaal geldt er een maximaal niveau voor nagalm. Dit varieert van 1 seconde tot wel 2.3 seconden. Het hangt van het volume van de zaal af hoeveel seconden de nagalm mag duren. Zo blijft het voor iedereen in de zaal leuk én gezond om te sporten!

Ga terug naar het overzicht
Productie en plaatsing van akoestische panelen

AcoustiNorm

Meting en advies, productie en plaatsing

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Het meekijken over of helpen samenstellen of toetsen van een PVE of bestek voorkomt daarom vaak veel problemen en kosten achteraf. Basis hiervan kunnen metingen of berekeningen zijn. Nagalm- STIPA, dagdosismetingen of geluidsoverdrachtsmetingen laten exact zien hoe de ruimte zich gedraagt, welke gevolgen dit voor de mensen heeft en of deze voldoet aan de gestelde normen en/of eisen.

Neem contact op

Zij gingen u voor

Greep uit onze klanten

Download ons Gratis E-book vandaag nog: De ultieme gids naar een rustige werkomgeving

E-book downloaden ⟶