AcoustiNorm, uw partner in ruimte akoestiek

Akoestisch systeemplafond

Vraag het aan onze adviseurs

Ontvang persoonlijk advies
symbol
Bekijk alle blogs

Akoestisch systeemplafond

De akoestiek kan op vele manieren onder controle gebracht worden. Het plafond is hierbij vaak van het grootste belang. Het is in een ruimte in de regel het grootste vrije oppervlak welke voorzien kan worden van hoogwaardige akoestische oplossingen. Een akoestisch systeemplafond is hierbij dé oplossing.

Akoestische eilanden

Akoestische eilanden zijn erg populair en doen hun werk heel goed. Maar het meest herkenbaar zijn toch ook de ‘ouderwetse’ verlaagde systeemplafonds. De meeste architecten zien deze oplossing niet graag, maar met de mogelijkheden tegenwoordig is het toch mogelijk een modern en strak plafond te realiseren middels een systeemplafond.

Naadloos akoestisch systeemplafond

Iedereen herkent wel de standaard 60x60cm doorzak- of inlegsystemen. Maar een veel strakkere uitstaling hebben de verdekte systemen. De plafondtegels sluiten naadloos aan elkaar middels een klein vellingrandje. Het profiel is compleet weggewerkt in het systeem. Op deze manier ontstaat er een nagenoeg naadloos plafond.

Wat moet ik kiezen?

De keuze voor een tegel wordt bepaald op basis van de gewenste eigenschappen van de ruimte. Is de akoestiek het belangrijkste item of wellicht de spraakverstaanbaarheid, brandwerendheid of hygiëneaspecten? De meeste plafondtegels hebben een hoge Aw/NRC-waarde. Dit zijn de zogenaamde A-klasse plafonds welke akoestisch optimaal werken. Denk hierbij aan o.a. de Rockfon Krios of Blanka.

Ik wil meer weten

Bekijk alle blogs

AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

C

Cases

Onze cases

Wij hebben aan diverse, prachtige projecten door het hele land mogen werken. Van meting en advies tot aan productie en montage. Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, de producten en het resultaat dat wij leveren, hebben wij een aantal cases voor u op een rijtje gezet.
Bekijk onze cases

Case WP Haton
Case Q-Music
A

AcoustiNorm

Van meting en advies tot productie en montage

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Naast de diverse metingen is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen. U kunt ons bereiken op 088 – 88 33 321 of via de contactpagina.

Ga naar contact

Waarom AcoustiNorm
Levering en montage

Greep uit onze klanten

Logo Topsportcentrum Rotterdam
Q-Music
Gemeente Veenendaal
The International School of The Hague
Nike
De Digitale B.V.
Gemeente Zuidplas
WP Haton B.V.
Horizon Telecom
Gemeente Rhenen
Perspectief
Sunshower

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK VANDAAG NOG: DE ULTIEME GIDS NAAR EEN RUSTIGE WERKOMGEVING

E-book downloaden
© 2022 - Alle rechten voorbehouden - AcoustiNorm