AcoustiNorm | Akoestische oplossingen

Akoestisch systeemplafond

×
Ga terug naar het overzicht

Akoestisch systeemplafond

De akoestiek kan op vele manieren onder controle gebracht worden. Het plafond is hierbij vaak van het grootste belang. Het is in een ruimte in de regel het grootste vrije oppervlak welke voorzien kan worden van hoogwaardige akoestische oplossingen. Een akoestisch systeemplafond is hierbij dé oplossing.

Akoestische eilanden

Akoestische eilanden zijn erg populair en doen hun werk heel goed. Maar het meest herkenbaar zijn toch ook de ‘ouderwetse’ verlaagde systeemplafonds. De meeste architecten zien deze oplossing niet graag, maar met de mogelijkheden tegenwoordig is het toch mogelijk een modern en strak plafond te realiseren middels een systeemplafond.

Naadloos akoestisch systeemplafond

Iedereen herkent wel de standaard 60x60cm doorzak- of inlegsystemen. Maar een veel strakkere uitstaling hebben de verdekte systemen. De plafondtegels sluiten naadloos aan elkaar middels een klein vellingrandje. Het profiel is compleet weggewerkt in het systeem. Op deze manier ontstaat er een nagenoeg naadloos plafond.

Wat moet ik kiezen?

De keuze voor een tegel wordt bepaald op basis van de gewenste eigenschappen van de ruimte. Is de akoestiek het belangrijkste item of wellicht de spraakverstaanbaarheid, brandwerendheid of hygiëneaspecten? De meeste plafondtegels hebben een hoge Aw/NRC-waarde. Dit zijn de zogenaamde A-klasse plafonds welke akoestisch optimaal werken. Denk hierbij aan o.a. de Rockfon Krios of Blanka.

Ik wil meer weten

Ga terug naar het overzicht
Productie en plaatsing van akoestische panelen

AcoustiNorm

Meting en advies, productie en plaatsing

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Het meekijken over of helpen samenstellen of toetsen van een PVE of bestek voorkomt daarom vaak veel problemen en kosten achteraf. Basis hiervan kunnen metingen of berekeningen zijn. Nagalm- STIPA, dagdosismetingen of geluidsoverdrachtsmetingen laten exact zien hoe de ruimte zich gedraagt, welke gevolgen dit voor de mensen heeft en of deze voldoet aan de gestelde normen en/of eisen.

Neem contact op

Zij gingen u voor

Greep uit onze klanten

Download ons Gratis E-book vandaag nog: De ultieme gids naar een rustige werkomgeving

E-book downloaden ⟶