AcoustiNorm ruimte akoestiek verbeteren

Akoestische wandpanelen woonkamer

×
Ga terug naar het overzicht

Akoestische wandpanelen woonkamer

Heeft u last van storende reflecties in uw huis of werkomgeving? Dan is een wandpaneel een goede oplossing. Ook in de woonomgeving speelt akoestiek een steeds belangrijkere rol. Er wordt steeds meer aandacht gegeven aan middelen die betrekking hebben op het geluid. Vaak klinkt het door de vele harde materialen in de ruimte nog erg hol. Er is sprake van storende geluiden waardoor men bijvoorbeeld niet rustig TV kan kijken, omdat er ergens anders in huis geluid gemaakt wordt. Of zijn leuke gesprekken met bezoek soms niet mogelijk door de hinderlijke nagalm. Met de juiste materialen is dit natuurlijk goed onder controle te brengen. 

Akoestische wandpanelen woonkamer

Oorzaak (na)galm

Nagalm komt doordat er te weinig absorberende materialen in de woning aanwezig zijn die het geluid kunnen opnemen. Hierdoor kan het als onprettig en niet comfortabel worden ervaren en dat is natuurlijk niet wat u wilt. Wat wij verstaan onder niet absorberende materialen zijn onder andere; harde plafonds, glasoppervlakken, modern stucwerk of een moderne gladde beton- of epoxy vloer. Met een vloerkleed of gordijn lost u het probleem niet op. Deze materialen hebben wel een positief effect op het geluid, maar hebben een te lage absorptiewaarde om het probleem op te lossen.  

Oplossing (na)galm door wandpanelen

Met een goede akoestische oplossing creëert u een hoge absorptiewaarde. Een goede absorptiewaarde ligt tussen de 0.85 en 1.0. Om het wat duidelijker te verwoorden: De 1.0 staat voor 100% absorptie van het geluid. Het aantal m2 absorptie materiaal dat nodig is om een ruimte te absorberen, hangt af van het volume van de ruimte.

Naast het volume speelt ook de persoonlijke voorkeur een grote rol. Een goede oplossing voor (na)galm zijn het strategisch plaatsen van wandpanelen. Door het plaatsen en inzetten van wandpanelen worden de storende reflecties in de ruimte verminderd. De wandpanelen hebben een vulling met een hoge densiteit die het geluid goed opnemen. Doordat we de panelen in de ruimte laten opgaan, dus esthetisch aanpassen aan de ruimte, vallen ze niet op.  

Wandpanelen van AcoustiNorm

De wandpanelen van AcoustiNorm kunnen in diverse uitvoeringen gemaakt worden. Zo heb je een Fabric paneel, voorzien van een uniestof naar keuze of een Art paneel. Deze panelen zijn bestand tegen stoten en zullen dus veel minder snel beschadigen. Ze zijn leverbaar in een brede variatie aan typen en afwerkingen, zodat ze perfect afgestemd kunnen worden op het esthetisch karakter van de ruimte waar u ze wil laten monteren.

Ook een akoestische houten lattenwand is mogelijk. Deze is voorzien van een viltbacking. De houten lattenwand geeft een extra chique uitstraling aan de ruimte. Hou er wel rekening mee dat deze panelen gemonteerd moeten worden op een lattenconstructie van circa 50 millimeter. Deze worden opgevuld met een hoogwaardig absorberende vulling. Alleen dan voldoen de panelen aan de juiste verwachting.  

Tot slot

Met een goede oplossing van wandpanelen in uw woonkamer zal de ruimte comfortabel en prettig aanvoelen alsof er een deken van comfort overheen is geplaatst. Naast onze wandpanelen bieden wij ook andere akoestische producten aan zoals plafondpanelen en roomdividers. Weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op. 

Offerte aanvragen

Ga terug naar het overzicht

Zij gingen u voor

Greep uit onze klanten

Logo Ronald McDonald Kindervallei
Shell logo
Gemeente Rhenen
Logo topsportcentrum Rotterdam
Qmusic
The International School of The Hague
Gemeente Zuidplas
Nike
Gemeente Veenendaal
De Digitale BV
Horizon Telecom
Perspectief