AcoustiNorm ruimte akoestiek verbeteren

BREAAM

×
Ga terug naar het overzicht
BREAAM

BREAAM

Het lijkt een lastige term, “BREEAM”, maar dat valt best mee! Het staat namelijk voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method. Dit is een duurzaamheidskeurmerk voor het maken van duurzame gebouwen met een zo laag mogelijke impact op het milieu. Wanneer een pand gebouwd wordt is het mogelijk om punten te scoren op verschillende bouwkundige vlakken, door middel van het toepassen van bepaalde materialen. Hierbij is goede akoestiek één van de punten waarop gescoord kan worden. Als de akoestiek in het pand op orde is, weegt dit mee bij het berekenen van de BREEAM-score. En hoe hoger de score, hoe hoger de waarde van het nieuwe pand.

Een groene werkomgeving

Ook het imago van een pand gaat omhoog met een goede waardering. Een “groen” pand zorgt voor een prettigere werkomgeving en verhoogt de productiviteit. Dat komt omdat de mensen die in het gebouw aan het werk zijn een prettigere leefomgeving ervaren. Zeker als de akoestiek goed geregeld is zult u merken dat personeel in uw pand fijner werkt en meer gedaan krijgt in dezelfde tijd. En dat komt niet alleen de gezondheid van uw mensen ten goede, maar ook het bedrijfsresultaat.

Tot slot

Tegenwoordig geldt de BREEAM-norm als handig instrument voor onder meer overheden, projectontwikkelaars en vastgoedbeleggers om de waarde van een pand mede in te kunnen schatten. Want hoe hoger de score, hoe meer het pand waard is. Vandaar dat het aan te raden is om de BREEAM te gebruiken als u een nieuw pand bouwt of uw huidige pand gaat verbouwen.

Neem contact op Ga terug naar het overzicht

Zij gingen u voor

Greep uit onze klanten

Logo Ronald McDonald Kindervallei
Shell logo
Gemeente Rhenen
Logo topsportcentrum Rotterdam
Qmusic
The International School of The Hague
Gemeente Zuidplas
Nike
Gemeente Veenendaal
De Digitale BV
Horizon Telecom
Perspectief