AcoustiNorm | Akoestische oplossingen

BREAAM

×
Ga terug naar het overzicht

BREAAM

Het lijkt een lastige term, “BREEAM”, maar dat valt best mee! Het staat namelijk voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method. Dit is een duurzaamheidskeurmerk voor het maken van duurzame gebouwen met een zo laag mogelijke impact op het milieu. Wanneer een pand gebouwd wordt is het mogelijk om punten te scoren op verschillende bouwkundige vlakken, door middel van het toepassen van bepaalde materialen. Hierbij is goede akoestiek één van de punten waarop gescoord kan worden. Als de akoestiek in het pand op orde is, weegt dit mee bij het berekenen van de BREEAM-score. En hoe hoger de score, hoe hoger de waarde van het nieuwe pand.

Ook het imago van een pand gaat omhoog met een goede waardering. Een “groen” pand zorgt voor een prettigere werkomgeving en verhoogt de productiviteit. Dat komt omdat de mensen die in het gebouw aan het werk zijn een prettigere leefomgeving ervaren. Zeker als de akoestiek goed geregeld is zult u merken dat personeel in uw pand fijner werkt en meer gedaan krijgt in dezelfde tijd. En dat komt niet alleen de gezondheid van uw mensen ten goede, maar ook het bedrijfsresultaat.

Tegenwoordig geldt de BREEAM-norm als handig instrument voor onder meer overheden, projectontwikkelaars en vastgoedbeleggers om de waarde van een pand mede in te kunnen schatten. Want hoe hoger de score, hoe meer het pand waard is. Vandaar dat het aan te raden is om de BREEAM te gebruiken als u een nieuw pand bouwt of uw huidige pand gaat verbouwen.

Ga terug naar het overzicht
Productie en plaatsing van akoestische panelen

AcoustiNorm

Meting en advies, productie en plaatsing

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Het meekijken over of helpen samenstellen of toetsen van een PVE of bestek voorkomt daarom vaak veel problemen en kosten achteraf. Basis hiervan kunnen metingen of berekeningen zijn. Nagalm- STIPA, dagdosismetingen of geluidsoverdrachtsmetingen laten exact zien hoe de ruimte zich gedraagt, welke gevolgen dit voor de mensen heeft en of deze voldoet aan de gestelde normen en/of eisen.

Neem contact op

Zij gingen u voor

Greep uit onze klanten

Download ons Gratis E-book vandaag nog: De ultieme gids naar een rustige werkomgeving

E-book downloaden ⟶