AcoustiNorm ruimte akoestiek verbeteren

Case: De Digitale B.V.

×
Ga terug naar het overzicht
Werkplekken de Digitale B.V.

Case: De Digitale B.V.

Design en functie gaan niet altijd hand in hand. Dat bleek ook het geval te zijn bij De Digitale B.V. in Zaltbommel. Voor de bouw van het nieuwe kantoorpand is er gekozen voor veel beton / harde materialen, glas en een open plafond. Weinig geluidsabsorptie resulteerde in een nagalmtijd van ruim over de 2 seconden.

Probleem analyse

Wij hebben op locatie diverse akoestische metingen uitgevoerd. Nadat de cijfers waren verwerkt in een berekening konden we tot een passende oplossing komen. Echter tackelde we hiermee niet de grootste uitdaging, namelijk het open plafond. Alle leidingen en elektra lagen open en bloot. Hier is bewust voor gekozen om een industriële look voor het kantoor te creëren. Een belangrijke factor om rekening mee te houden. Design en functie, hand in hand.

Oplossing kantoorruimte

Om tot het aantal m2 OR te komen die voldoet aan de gestelde normen en eisen voor deze werkplekken is er gekozen om 1200×1200 Basic panelen 30CM van het bouwplafond af te hangen. Deze Basics met een NRC/A-waarde van 0.90 (90% geluidsabsorptie) hebben we speciaal voor deze klant opgebouwd met een zwart frame en zwart doek zodat de panelen minimaal opvallen. Hierdoor konden we genoeg panelen ophangen om tot een goed resultaat te komen.

Het eindresultaat

De lange nagalmtijd is drastisch vermindert. Met een waarde van 0.8 seconden vallen we ruim binnen de norm. Daarnaast is de nagalmtijd over de octaafbanden 125hz t/m 4000hz redelijk vlak geworden. Dit komt de spraakverstaanbaarheid nog meer ten goede. Onze producten zorgen voor een rustige werk- en leefomgeving. Daarbij is de privacy aanzienlijk verbetert. Stemmen en gesprekken zijn minder makkelijk op afstand te volgen.

Ga terug naar het overzicht

Zij gingen u voor

Greep uit onze klanten

Logo Ronald McDonald Kindervallei
Shell logo
Gemeente Rhenen
Logo topsportcentrum Rotterdam
Qmusic
The International School of The Hague
Gemeente Zuidplas
Nike
Gemeente Veenendaal
De Digitale BV
Horizon Telecom
Perspectief