AcoustiNorm ruimte akoestiek verbeteren

Case: De Digitale B.V.

×
Ga terug naar het overzicht
Werkplekken de Digitale B.V.

Case: De Digitale B.V.

Design en functie gaan niet altijd hand in hand. Dat bleek ook het geval te zijn bij De Digitale B.V. in Zaltbommel. Voor de bouw van het nieuwe kantoorpand is er gekozen voor veel beton/harde materialen, glas en een open plafond. Weinig geluidsabsorptie resulteerde in een nagalmtijd van ruim over de 2 seconden. Hier moest natuurlijk wat aan gedaan worden!

Probleem analyse

Op de locatie hebben we diverse akoestische metingen verricht. Na de verwerking van de cijfers in een berekening konden we een passende oplossing vinden. Echter, de grootste uitdaging was het open plafond, waar alle leidingen en elektra zichtbaar waren. Dit was bewust gedaan om een industriële uitstraling voor het kantoor te realiseren, een factor van groot belang. Hierbij gaan design en functie hand in hand.

Oplossing kantoorruimte

Om tot het aantal m2 OR te komen die voldoet aan de gestelde normen en eisen voor deze werkplekken is er gekozen om 1200×1200 Basic panelen 30CM van het bouwplafond af te hangen. Deze Basics met een NRC/A-waarde van 0.90 (90% geluidsabsorptie) hebben we speciaal voor deze klant opgebouwd met een zwart frame en zwart doek zodat de panelen minimaal opvallen. Hierdoor konden we genoeg panelen ophangen om tot een goed resultaat te komen.

Het eindresultaat; sterke vermindering van nagalm

De langdurige nagalmtijd is aanzienlijk verminderd, met een waarde van 0.8 seconden, ruim binnen de norm. Bovendien is de nagalmtijd over de octaafbanden 125Hz t/m 4000Hz nu redelijk gelijkmatig, wat de spraakverstaanbaarheid verder verbetert. Onze akoestische producten dragen bij aan een rustige werk- en leefomgeving en zorgen voor aanzienlijk verbeterde privacy. Stemmen en gesprekken zijn minder eenvoudig op afstand te volgen.

Problemen met de akoestiek? AcoustiNorm helpt!

Heeft u ook te maken met akoestische uitdagingen in uw ruimte? Een goede akoestiek is van essentieel belang is voor comfort en productiviteit, bij AcoustiNorm begrijpen we dat! Wij bieden op maat gemaakte akoestische oplossingen die aansluiten bij uw specifieke behoeften en de kenmerken van uw ruimte. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen een harmonieuze en geluidscomfortabele omgeving te creëren.

Ga terug naar het overzicht

Zij gingen u voor

Greep uit onze klanten

Logo Ronald McDonald Kindervallei
Shell logo
Gemeente Rhenen
Logo topsportcentrum Rotterdam
Qmusic
The International School of The Hague
Gemeente Zuidplas
Nike
Gemeente Veenendaal
De Digitale BV
Horizon Telecom
Perspectief