AcoustiNorm ruimte akoestiek verbeteren

Case: WP Haton B.V.

×
Ga terug naar het overzicht
WP Haton

Case: WP Haton B.V.

Een oud fabrieksgedeelte moest worden omgetoverd tot een moderne kantoortuin. Verwachtte problemen waren een te lange nagalm en een storende geluidsoverdracht tussen collega’s. De opdracht: zo onzichtbaar mogelijk een comfortabele en rustiger werkomgeving realiseren. Door onze akoestische producten hebben wij dit prachtig kunnen realiseren bij WP Haton B.V.

Probleem analyse van de nagalm

Op basis van de tekeningen hebben we diverse rekenmodellen gemaakt. Deze rekenmodellen geven een duidelijk beeld van het probleem. Het grootste probleem zat in de nagalm. Deze lag op 5.78 seconden in de centrale hal en op 1.3 seconden in de kantoorruimtes. We hebben vervolgens het het minimum aantal m2 OR (100% geluidsabsorptie) berekend om een comfortabele werkomgeving te realiseren. Samen met architecten en interieurdesigners hebben we een werkplek analyse gemaakt. Functie en design moesten hand in hand gaan.

Akoestische oplossing voor de kantoorruimte

Om tot het aantal m2 OR te komen die voldoet aan de gestelde normen en eisen voor deze werkplekken is er gekozen om een verdekt systeemplafond toe te passen op 300CM hoogte. Tegelmaat 90x90CM. In één van de kantoorruimtes hebben de de oude lichtstraat van de fabriek weten te behouden. Dit hebben we gerealiseerd door een rij tegels in het systeemplafond te vervangen voor opaal tegels. De gestelde norm voor deze ruimte is 0.5 seconden nagalmtijd. Wij hebben een nagalmtijd van 0.37 seconden weten te realiseren.

Akoestische oplossing voor de hal

In de hoge hal hebben we 60 Basic eilanden geplaatst van 120CM x 240CM, spouwmontage ca. 15CM. De plafonds in de toren hebben we voorzien van verdekte 90x90CM A-klasse tegels met hoge NRC/A-waarde van 1.0 (100% absorptie). Deze panelen zijn opgehangen op een hoogte variërend tussen de 450CM en 800CM. Het resultaat? We zijn van 5.78 seconden nagalmtijd naar 1.25 seconden gegaan. Dit was het maximaal haalbare door de opbouw van de ruimte en montagemogelijkheden.

Akoestische oplossingen nodig? AcoustiNorm!

Laat AcoustiNorm uw gids zijn naar een geluidscomfortabele leef- en werkomgeving! Transformeer uw ruimtes naar plekken van rust en concentratie met onze hoogwaardige akoestische oplossingen. Neem de controle over het geluid in uw woning of kantoor met de op maat gemaakte akoestische panelen en producten van AcoustiNorm. Ons toegewijde team staat klaar om u te helpen bij het kiezen van de beste oplossingen die voldoen aan uw specifieke behoeften. Ervaar het verschil met AcoustiNorm en geniet van een omgeving waarin geluid geen zorg meer is!

Ga terug naar het overzicht

Zij gingen u voor

Greep uit onze klanten

Logo Ronald McDonald Kindervallei
Shell logo
Gemeente Rhenen
Logo topsportcentrum Rotterdam
Qmusic
The International School of The Hague
Gemeente Zuidplas
Nike
Gemeente Veenendaal
De Digitale BV
Horizon Telecom
Perspectief