AcoustiNorm | Akoestische oplossingen

Geluid dempen kantoor

×
Ga terug naar het overzicht

Geluid dempen kantoor

Geluidsisolatie op kantoor wordt steeds belangrijker. Binnen de Arbowetgeving, maar ook bouwregelgeving krijgt men steeds meer te maken met ruimteakoestiek. De gezondheid van medewerkers tijdens kantoortijden heeft hier een zware weging in. Langdurige blootstelling aan verkeerd geluid kan leiden tot stress, hartklachten en concentratieproblemen. Onderaan de streep komt verkeerde ruimteakoestiek niemand ten goede.

Overvloed aan geluid kan verschillende oorzaken hebben. Vaak hebben kantoren harde muren, een hard plafond, maar ook harde bureaus. De ruimteakoestiek wordt hierdoor op een negatieve manier beïnvloed. Er is geen duidelijk oppervlak wat het geluid absorbeert. Dit zorgt een nagalm (echo van het geluid) en een slechte spraakverstaanbaarheid. Een extra gevolg hiervan is dat iedereen steeds harder gaat praten om zichzelf verstaanbaar te maken richting zijn of haar gesprekspartner. De buurman gaat vervolgens nog wat harder praten, de buurvrouw daarnaast nog wat harder. En voor je het weet is het einde zoek. Laat u daarom tijdig en goed adviseren.

Wij helpen u graag met het uitdenken van de ideale akoestische oplossing voor uw ruimte.

Ik wil meer weten

Wat komt er bij het dempen kijken

Als eerste komen we graag bij u langs om de situatie te beoordelen. In overleg met u kunnen we diverse korte en/of langdurige akoestische metingen uitvoeren. De bevindingen verwerken wij vervolgens in een akoestisch rapport mét advies. Daarnaast verdiepen wij ons in de geldende regels en (Arbo)wetgeving rondom uw unit en verwerken deze in het advies. Op deze manier krijgt u een rapport met oplossing die naadloos aansluit op uw probleem. In het adviesrapport staat ook een uitleg van de eventuele oplossing die wij kunnen leveren en plaatsen.

Akoestische oplossingen geluidsisolatie in uw kantoor

De snelste en meest effectieve manier om geluid in een kantoor terug te dringen is het plaatsen van akoestische plafondpanelen en als aanvulling akoestische wandpanelen. Deze panelen absorberen geluid door de opbouw van het materiaal. De plaatsing van deze panelen is daarin bepalend. U kunt dus niet zomaar zelf aan de slag. Dan is er een grote kans aanwezig dat u de materialen verkeerd monteert waardoor uw investering minimaal effect heeft.

Onze panelen zijn in allerlei vormen, kleuren en maten te leveren. Voor elke wens en uitstraling hebben wij een oplossing.

Heeft u ook geluidsoverlast? Wij adviseren u graag.

Neem contact op

Ga terug naar het overzicht
Productie en plaatsing van akoestische panelen

AcoustiNorm

Meting en advies, productie en plaatsing

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Het meekijken over of helpen samenstellen of toetsen van een PVE of bestek voorkomt daarom vaak veel problemen en kosten achteraf. Basis hiervan kunnen metingen of berekeningen zijn. Nagalm- STIPA, dagdosismetingen of geluidsoverdrachtsmetingen laten exact zien hoe de ruimte zich gedraagt, welke gevolgen dit voor de mensen heeft en of deze voldoet aan de gestelde normen en/of eisen.

Neem contact op

Zij gingen u voor

Greep uit onze klanten

Download ons Gratis E-book vandaag nog: De ultieme gids naar een rustige werkomgeving

E-book downloaden ⟶