AcoustiNorm ruimte akoestiek verbeteren

Geluid dempen kantoor. 3 handige oplossingen!

×
Ga terug naar het overzicht

Geluidsisolatie op kantoor wordt steeds belangrijker. Binnen de Arbowetgeving, maar ook bouwregelgeving krijgt men steeds meer te maken met ruimteakoestiek. De gezondheid van medewerkers tijdens kantoortijden heeft hier een zware weging in. Langdurige blootstelling aan verkeerd geluid kan leiden tot stress, hartklachten en concentratieproblemen. Onderaan de streep komt verkeerde ruimteakoestiek niemand ten goede. Weten wat u kunt doen om de akoestiek te verbeteren? Lees snel verder. 

Geluid dempen kantoor

Overvloed aan geluid kan verschillende oorzaken hebben. Vaak hebben kantoren harde muren, een hard plafond, maar ook harde bureaus. De ruimteakoestiek wordt hierdoor op een negatieve manier beïnvloed. Er is geen duidelijk oppervlak wat het geluid absorbeert. Dit zorgt een nagalm (echo van het geluid) en een slechte spraakverstaanbaarheid. Een extra gevolg hiervan is dat iedereen steeds harder gaat praten om zichzelf verstaanbaar te maken richting zijn of haar gesprekspartner. De buurman gaat vervolgens nog wat harder praten, de buurvrouw daarnaast nog wat harder. En voor je het weet is het einde zoek. Laat u daarom tijdig en goed adviseren. 

Wat komt er bij het dempen kijken

Als eerste komen we graag bij u langs om de situatie te beoordelen. In overleg met u kunnen we diverse korte en/of langdurige akoestische metingen uitvoeren. De bevindingen verwerken wij vervolgens in een akoestisch rapport mét advies. Daarnaast verdiepen wij ons in de geldende regels en (Arbo)wetgeving rondom uw unit en verwerken deze in het advies. Op deze manier krijgt u een rapport met oplossing die naadloos aansluit op uw probleem. In het adviesrapport staat ook een uitleg van de eventuele oplossing die wij kunnen leveren en plaatsen. 

Oplossing 1: Akoestische plafondpanelen

Het plaatsen van akoestische plafondpanelen is de snelste en meest effectieve oplossing om geluidsoverlast in een kantooromgeving te verminderen. Deze panelen zijn ontworpen om geluidsgolven te absorberen en te voorkomen dat ze zich verspreiden, waardoor een aanzienlijke verbetering van de akoestiek in de ruimte wordt bereikt. Dit zorgt voor een rustigere en meer productieve werkomgeving, waarin medewerkers zich beter kunnen concentreren en communiceren zonder afleidingen door storend achtergrondgeluid.  

Oplossing 2: Akoestische wandpanelen

Akoestische wandpanelen kunnen een waardevolle aanvulling vormen om de geluidsomgeving in een kantoor verder te verbeteren. Door deze panelen aan de wanden te plaatsen, wordt het geluid nog beter geabsorbeerd, waardoor echo’s en geluidsgolven worden verminderd. Deze panelen absorberen het geluid door de opbouw van het materiaal. Het gebruik van zowel plafond- als wandpanelen biedt een complete oplossing voor akoestische verbeteringen in kantoorruimtes.  

Oplossing 3: Akoestische roomdividers

De akoestische roomdividers van AcoustiNorm absorberen niet alleen het geluid. Deze roomdividers worden ook vaak gebruikt in een groot kantoorpand om werkeilanden te creëren. Hierdoor vermindert het geluidsoverlast in de ruimte en helpt het om meer geconcentreerd en in privacy te kunnen werken. Er bestaan ook bureaudividers om de ruimte tussen twee bureaus af te schermen. Deze zijn een stuk kleiner en daardoor ook ideaal voor kleinere ruimtes.   

Geluid dempen op kantoor? AcoustiNorm absorbeert!

De plaatsing van deze panelen is daarin bepalend. U kunt dus niet zomaar zelf aan de slag. Dan is er een grote kans aanwezig dat u de materialen verkeerd monteert waardoor uw investering minimaal effect heeft. Onze panelen zijn in allerlei vormen, kleuren en maten te leveren. Voor elke wens en uitstraling hebben wij een oplossing. Ervaart u ook geluidsoverlast op kantoor? Wij adviseren u graag. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op. Ook voor vragen kunt u bij ons terecht. Wat kunnen wij voor u betekenen? 

Offerte aanvragen

Ga terug naar het overzicht

Zij gingen u voor

Greep uit onze klanten

Logo Ronald McDonald Kindervallei
Shell logo
Gemeente Rhenen
Logo topsportcentrum Rotterdam
Qmusic
The International School of The Hague
Gemeente Zuidplas
Nike
Gemeente Veenendaal
De Digitale BV
Horizon Telecom
Perspectief