AcoustiNorm, uw partner in ruimte akoestiek

Geluidsisolatie horeca

Vraag het aan onze adviseurs

Ontvang persoonlijk advies
symbol
Bekijk alle blogs

Geluidsisolatie horeca

Geluidsisolatie in de horeca is een hot topic. Iedereen is er op geënt om de maximaal haalbare beleving voor hun gasten neer te zetten. Geluid en geluidsoverlast spelen hier in een belangrijke en vaak onderschatte rol. Door de indeling van horecagelegenheden, zoals restaurants, cafés, kroegen en discotheken, bevinden veel gasten zich op een relatief klein oppervlakte. Niet alleen de gasten, maar ook de bouw van het pand speelt een belangrijke rol. Vaak hebben horecagelegenheden harde muren, een hard plafond, maar ook harde tafels en stoelen. De ruimteakoestiek wordt hierdoor op een negatieve manier beïnvloed. Er is geen duidelijk oppervlak wat het geluid absorbeert. Dit zorgt een nagalm (echo van het geluid) en een slechte spraakverstaanbaarheid.

Ik wil meer weten

Wat komt er kijken bij geluidsisolatie in de horeca

Allereerst komen we graag bij u langs om de situatie te beoordelen. In overleg met u kunnen we diverse korte en/of langdurige akoestische metingen uitvoeren. De bevindingen verwerken wij vervolgens in een akoestisch rapport mét advies. Daarnaast verdiepen wij ons in de geldende regels en (Arbo)wetgeving rondom uw horecagelegenheid en verwerken deze in het advies. Op deze manier krijgt u een rapport met oplossing die naadloos aansluit op uw probleem. In het adviesrapport staat ook een uitleg van de eventuele oplossing die wij kunnen leveren en plaatsen.

Akoestische oplossingen geluidsisolatie in de horeca

De snelste en meest effectieve manier om geluid in een horecagelegenheid terug te dringen is het plaatsen van akoestische plafondpanelen en als aanvulling akoestische wandpanelen. Deze panelen absorberen geluid door de opbouw van het materiaal. De plaatsing van deze panelen is daarin bepalend. U kunt dus niet zomaar zelf aan de slag. Dan is er een grote kans aanwezig dat u de materialen verkeerd monteert waardoor uw investering minimaal effect heeft.

Onze panelen zijn in allerlei vormen, kleuren en maten te leveren. Voor elke wens en uitstraling hebben wij een oplossing.

Heeft u ook geluidsoverlast? Wij adviseren u graag.

Neem contact op

Bekijk alle blogs

AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

C

Cases

Onze cases

Wij hebben aan diverse, prachtige projecten door het hele land mogen werken. Van meting en advies tot aan productie en montage. Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, de producten en het resultaat dat wij leveren, hebben wij een aantal cases voor u op een rijtje gezet.
Bekijk onze cases

Case WP Haton
Case Q-Music
A

AcoustiNorm

Van meting en advies tot productie en montage

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Naast de diverse metingen is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen. U kunt ons bereiken op 088 – 88 33 321 of via de contactpagina.

Ga naar contact

Waarom AcoustiNorm
Levering en montage

Greep uit onze klanten

Logo Topsportcentrum Rotterdam
Q-Music
Gemeente Veenendaal
The International School of The Hague
Nike
De Digitale B.V.
Gemeente Zuidplas
WP Haton B.V.
Horizon Telecom
Gemeente Rhenen
Perspectief
Sunshower

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK VANDAAG NOG: DE ULTIEME GIDS NAAR EEN RUSTIGE WERKOMGEVING

E-book downloaden
© 2021 - Alle rechten voorbehouden - AcoustiNorm