AcoustiNorm | Akoestische oplossingen

Hoe laat je een ruimte minder hol klinken?

×
Ga terug naar het overzicht

Hoe laat je een ruimte minder hol klinken?

Wanneer geluid teveel reflecteert in een ruimte, gaat de ruimte ‘hol’ klinken. Dit kan heel vervelend zijn, omdat het geluid dan vrij hard klinkt. Als het geluid niet goed geabsorbeerd kan worden door de spullen die in de ruimte staan, is er al meer kans dat het hol klinkt. Een belangrijke factor is de hoeveelheid aan harde materialen in een ruimte. Deze zorgen er namelijk voor dat het geluid harder weerkaatst en zich daardoor sneller door de ruimte beweegt, en het dus hol klinkt.

Hoe is dit dan te minimaliseren? Nou, een van de oplossingen is om meer ‘zachte’ materialen in de ruimte te plaatsen. Hierdoor worden de reflecties onderbroken en neemt het hol klinken flink af. Diffusiteit heeft een positieve werking op het uitdoven van geluid, omdat het ervoor zorgt dat het geluid zich minder snel verplaatst. Het neerzetten van meubels, planten en een (zachte) bank kan ervoor zorgen dat de geluidsgolven breken. Zeker als de gebruikte materialen een hoge absorptiewaarde hebben zal het geluid snel opgenomen worden en is de holle klank weg. Zo creëert u een comfortabele, aangename ruimte.

Ga terug naar het overzicht
Productie en plaatsing van akoestische panelen

AcoustiNorm

Meting en advies, productie en plaatsing

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Het meekijken over of helpen samenstellen of toetsen van een PVE of bestek voorkomt daarom vaak veel problemen en kosten achteraf. Basis hiervan kunnen metingen of berekeningen zijn. Nagalm- STIPA, dagdosismetingen of geluidsoverdrachtsmetingen laten exact zien hoe de ruimte zich gedraagt, welke gevolgen dit voor de mensen heeft en of deze voldoet aan de gestelde normen en/of eisen.

Neem contact op

Zij gingen u voor

Greep uit onze klanten

Download ons Gratis E-book vandaag nog: De ultieme gids naar een rustige werkomgeving

E-book downloaden ⟶