AcoustiNorm | Akoestische oplossingen

Te stil is ook niet goed

×
Ga terug naar het overzicht

Te stil is ook niet goed

Kent u dat, een té stille ruimte? Dat is niet heel aangenaam. Er moet een goede balans zijn tussen stilte en galm in een kamer. Het geluid moet namelijk gedragen kunnen worden, omdat het anders niet door de ruimte beweegt. Daarom zijn er normen bepaald voor verschillende soorten ruimten.

Teveel galm is niet handig als u gesprekken wil voeren, maar een té stille kamer is ook niet fijn. Dit geeft een oncomfortabel gevoel, omdat de muren dan nogal snel op u afkomen.

De norm die vaak gehanteerd wordt is 0,3 seconden nagalm. Onder deze waarde wordt geluid niet goed gedragen en zal een gesprek snel ‘stilvallen’. Dit is bijvoorbeeld het geval in een opnamestudio, waar het juist van belang is dat het geluid zo min mogelijk reflecteert. Heel fijn voor perfecte audio-opnames, maar minder prettig als het uw woonkamer betreft. Zorg er dan ook voor dat bij het absorberen van geluid rekening wordt gehouden met deze grens. Zo zorgt u voor de ideale balans tussen het absorberen van het geluid, én het dragen van het geluid.

Ga terug naar het overzicht
Productie en plaatsing van akoestische panelen

AcoustiNorm

Meting en advies, productie en plaatsing

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Het meekijken over of helpen samenstellen of toetsen van een PVE of bestek voorkomt daarom vaak veel problemen en kosten achteraf. Basis hiervan kunnen metingen of berekeningen zijn. Nagalm- STIPA, dagdosismetingen of geluidsoverdrachtsmetingen laten exact zien hoe de ruimte zich gedraagt, welke gevolgen dit voor de mensen heeft en of deze voldoet aan de gestelde normen en/of eisen.

Neem contact op

Zij gingen u voor

Greep uit onze klanten

Download ons Gratis E-book vandaag nog: De ultieme gids naar een rustige werkomgeving

E-book downloaden ⟶