AcoustiNorm ruimte akoestiek verbeteren

Te stil is ook niet goed

×
Ga terug naar het overzicht

Te stil is ook niet goed

Kent u dat, een té stille ruimte? Dat is niet heel aangenaam. Er moet een goede balans zijn tussen stilte en galm in een kamer. Het geluid moet namelijk gedragen kunnen worden, omdat het anders niet door de ruimte beweegt. Daarom zijn er normen bepaald voor verschillende soorten ruimten.

Teveel galm is niet handig als u gesprekken wil voeren, maar een té stille kamer is ook niet fijn. Dit geeft een oncomfortabel gevoel, omdat de muren dan nogal snel op u afkomen.

De norm die vaak gehanteerd wordt is 0,3 seconden nagalm. Onder deze waarde wordt geluid niet goed gedragen en zal een gesprek snel ‘stilvallen’. Dit is bijvoorbeeld het geval in een opnamestudio, waar het juist van belang is dat het geluid zo min mogelijk reflecteert. Heel fijn voor perfecte audio-opnames, maar minder prettig als het uw woonkamer betreft. Zorg er dan ook voor dat bij het absorberen van geluid rekening wordt gehouden met deze grens. Zo zorgt u voor de ideale balans tussen het absorberen van het geluid, én het dragen van het geluid.

Ga terug naar het overzicht

Zij gingen u voor

Greep uit onze klanten

Logo Ronald McDonald Kindervallei
Shell logo
Gemeente Rhenen
Logo topsportcentrum Rotterdam
Qmusic
The International School of The Hague
Gemeente Zuidplas
Nike
Gemeente Veenendaal
De Digitale BV
Horizon Telecom
Perspectief