AcoustiNorm, uw partner in ruimte akoestiek

Top 10 tips: verbeteren van de ruimte akoestiek

Vraag het aan onze adviseurs

Ontvang persoonlijk advies
symbol
Bekijk alle blogs

Top 10 tips: verbeteren van de ruimte akoestiek

Er zijn veel mogelijkheden om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Maar wat werkt wel? En wat werkt juist niet? De kern van het verbeteren van de akoestiek is het toevoegen van geluidsabsorberende materialen. Deze absorberen geluid en/of nemen reflecties weg.

Onze top 10 tips voor u:

  1. Pas zoveel mogelijk zachte materialen in een ruimte toe. Bijvoorbeeld vloerbedekking en kleden nemen direct contactgeluid weg. Hierdoor wordt het aangenamer in een ruimte. De ruimteakoestiek en nagalm worden hierdoor niet opgelost.
  2. Gestoffeerde meubels hebben een beter effect op geluid in een ruimte dan bijvoorbeeld hout of leer.
  3. Dikkere gordijnen hebben een positieve werking op het onderbreken van geluidsreflecties. Maar ook hiervoor geldt: alles helpt een beetje maar dit lost een echt akoestisch probleem niet op.
  4. Pas akoestische schilderijen toe i.p.v. canvasdoeken of prints op dibond of staal. Zo gaan functie en design hand in hand.
  5. Plaats een of meerdere plafondeilanden/plafondpanelen. Deze zijn leverbaar in vele soorten en maten. Deze toevoegingen aan het plafond hebben een direct, positief effect op nagalm.
  6. Plaats akoestische wandpanelen. Wandpanelen zijn, net als plafondeilanden/plafondpanelen, van directe invloed op nagalmtijd.
  7. Plaats de oplossingen zo dicht mogelijk bij de bron van het geluid.
  8. Plaats wandpanelen altijd in een hoekopstelling om reflecties en flutterecho’s te voorkomen.
  9. Laat een akoestische meting uitvoeren. Uit een akoestisch meting en de aansluitende rapportage komt het exacte probleem en de bijpassende oplossing tevoorschijn.
  10. Als laatste: vergeet nooit dat geluid een persoonlijke perceptie is. Wat de een als storend ervaart, ervaart de ander wellicht als aanvaardbaar of zelfs prettig. Dus stem de akoestiek af op je eigen beleving binnen de normen en grenswaardes die hiervoor staan in de diverse nota’s zoals o.a. het Bouwbesluit, KVLO en NOC-NSF richtlijnen of Frisse Scholen beleid.

Aan de gang met akoestiek?

Wilt u de akoestiek in uw ruimte verbeteren? Wij denken graag met u mee. Neem contact met ons op. Wij komen geheel vrijblijvend langs op locatie om uw akoestisch probleem te beoordelen.

Neem contact op

Bekijk alle blogs

AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

C

Cases

Onze cases

Wij hebben aan diverse, prachtige projecten door het hele land mogen werken. Van meting en advies tot aan productie en montage. Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, de producten en het resultaat dat wij leveren, hebben wij een aantal cases voor u op een rijtje gezet.
Bekijk onze cases

Case WP Haton
Case Q-Music
A

AcoustiNorm

Van meting en advies tot productie en montage

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Naast de diverse metingen is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen. U kunt ons bereiken op 088 – 88 33 321 of via de contactpagina.

Ga naar contact

Waarom AcoustiNorm
Levering en montage

Greep uit onze klanten

Logo Topsportcentrum Rotterdam
Q-Music
Gemeente Veenendaal
The International School of The Hague
Nike
De Digitale B.V.
Gemeente Zuidplas
WP Haton B.V.
Horizon Telecom
Gemeente Rhenen
Perspectief
Sunshower

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK VANDAAG NOG: DE ULTIEME GIDS NAAR EEN RUSTIGE WERKOMGEVING

E-book downloaden
© 2021 - Alle rechten voorbehouden - AcoustiNorm