AcoustiNorm ruimte akoestiek verbeteren

Voorkomen is beter dan genezen

×
Ga terug naar het overzicht
Voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is beter dan genezen

Door het tijdig installeren van hoogwaardige akoestische wandpanelen, plafonpanelen, roomdividers of maatwerk akoestiek kunnen storende geluiden effectief worden geminimaliseerd. Deze proactieve aanpak zorgt voor een aangename geluidsomgeving, wat voorkomt dat latere ingrijpende maatregelen overbodig maakt. Wij van AcoustiNorm zijn uw partner als het gaat om akoestiek. In deze blog vertellen wij meer over de beste akoestiek en waarom dit sterk van belang kan zijn.

Akoestiek wordt vaak vergeten 

Gezondheid en comfort zijn belangrijke aspecten bij het hanteren van de voorgeschreven norm in een ruimte. Niet iedereen denkt vanaf het eerste moment aan de normen van akoestiek in een ruimte. Het vooraf nadenken of advies vragen, kan een hoop hoge kosten achteraf besparen. Indien blijkt dat een ruimte niet voldoet aan die normen en werknemers of gebruikers niet goed kunnen functioneren of (langdurig) ziek worden, zijn de kosten om achteraf problemen op te lossen vaak duurder en (esthetisch) moeilijker in te passen. Ook zaken zoals een verhoogd ziekteverzuim en kosten die hiermee gepaard gaan worden nog vaak over het hoofd gezien.

Vaak denkt men niet aan deze samenhang tussen de akoestiek en factoren als ziekte. Voorkom onnodig hoge kosten door het inschakelen van een partner als AcoustiNorm. Wij voorzien u graag van een passend advies.  

Ga voor de beste akoestiek 

Door het gebruik van geschikte geluidsabsorberende materialen met een hoge Alpha-w of NRC waarde en strategisch geplaatste panelen, kunnen wij; de spraakverstaanbaarheid verbeteren, geluidsoverlast verminderen en het luistercomfort vergroten. Ons doel is daarom ook om u de beste akoestiek te leveren die wij u kunnen bieden. Dit doen wij niet met standaard panelen, maar met de beste akoestische oplossingen volgens de juiste normen en waardes. U heeft bij ons de mogelijkheid om uw akoestische panelen zelf samen te stellen met een passend design voor in uw interieur. Of dit nu is voor kantoren, theaters, opnamestudio’s of misschien wel in uw eigen woning.  

Adviesmogelijkheden 

Heeft u vakkundig advies nodig en een uitgewerkt akoestisch advies op maat? Wij hebben verschillende adviesmogelijkheden voor u, bestaand uit; akoestische metingen, akoestisch rapport laten maken en een gratis vrijblijvend adviesgesprek.  

  • Akoestische metingen: de basis voor een goed en gericht advies bestaat uit een akoestische meting. Deze akoestische meting is niet zomaar een meting, maar wordt uitgevoerd volgende de ISO-normering.  
  • Akoestische rapport: met een uitgebreid akoestisch rapport brengen wij duidelijk in kaart hoe geluid zich binnen uw ruimte gedraagt. Wat is het probleem in uw ruimte en hoe gaan wij dit oplossen? Dit is allemaal terug te vinden in dit rapport. Wij komen hiervoor graag bij u langs. 
  • Vrijblijvend adviesgesprek: weet u (nog) niet wat u kan toepassen voor het verbeteren van uw ruimte of wilt u weten óf uw ruimte wel verbetering nodig heeft? Vraag dan een gratis adviesgesprek bij ons aan. Ook voor andere vragen kunt u bij ons terecht. Wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op. 

AcoustiNorm als uw partner 

AcoustiNorm kan ook voor u vanaf het eerste moment uw partner zijn bij de realisatie van een geslaagd project. We begeleiden onze klanten vanaf idee en tekening tot en met het leveren en monteren van de juiste oplossingen welke voldoen aan de juiste certificering en akoestische waardes. Denk hierbij aan onder andere het samenstellen of beoordelen van een PVE of bestek (met betrekking tot ruimteakoestiek), geluidsonderzoeken en metingen, begeleiden BREEAM NL-certificering ten aanzien van punten ruimteakoestiek, advies, rapportages en het adviseren, leveren en monteren van de passende oplossingen. Altijd gekoppeld aan hoogwaardig akoestische materialen welke voldoen aan de juiste attesten en NRC/A-waardes. Vraag vrijblijvend een offerte aan. Advies nodig? Neem gerust contact met ons op.  

Offerte aanvragen

Ga terug naar het overzicht

Zij gingen u voor

Greep uit onze klanten

Logo Ronald McDonald Kindervallei
Shell logo
Gemeente Rhenen
Logo topsportcentrum Rotterdam
Qmusic
The International School of The Hague
Gemeente Zuidplas
Nike
Gemeente Veenendaal
De Digitale BV
Horizon Telecom
Perspectief