AcoustiNorm ruimte akoestiek verbeteren

Akoestiek

×

Wat is akoestiek?

Wat is akoestiek? We weten allemaal ongeveer te benoemen wat akoestiek is. Maar wat is de echte definitie van akoestiek?

Akoestiek in een ruimte

Akoestiek is het geluidsniveau in een ruimte. Het bepaald of een ruimte als prettig en comfortabel ervaren wordt. Of juist niet. Dit geld in elk type omgeving. Of dit nou thuis is, op het werk, tijdens het sporten, in de winkel, in het restaurant of openbare gebouwen.

Wat doet akoestiek

Klopt het geluid niet? Dan vindt men een ruimte al snel niet fijn. Men verblijft er niet prettig, men werkt niet lekker en de communicatie is vaak lastig. U heeft het zelf misschien wel eens ervaren. Slecht geluid is ook een sluipmoordenaar. Als het geluid niet in orde is op uw werkplek zult u gaandeweg de negatieve effecten ervaren.

Gevolgen slechte akoestiek

Communicatie is moeilijk, u moet harder praten, harder concentreren om iemand te verstaan en/ of wordt de hele dag afgeleid door storende omgevingsgeluiden. Denk hierbij aan geluiden van collega’s of machines. Gevolg? Stress, vermoeidheid, stemproblemen en gehoorschade. In sommige gevallen heeft slechte akoestiek zelfs geleid tot hartproblemen. Daarom zijn er voor bijna elke ruimte richtlijnen en normen waaraan de akoestiek in een ruimte moet voldoen. Indien deze normen gehandhaafd worden door de gebruikers ervan zal er een comfortabele omgeving ontstaan waar men graag woont, werkt, winkelt of te gast is.Zij gingen u voor

Greep uit onze klanten

Logo Ronald McDonald Kindervallei
Shell logo
Gemeente Rhenen
Logo topsportcentrum Rotterdam
Qmusic
The International School of The Hague
Gemeente Zuidplas
Nike
Gemeente Veenendaal
De Digitale BV
Horizon Telecom
Perspectief