AcoustiNorm, uw partner in ruimte akoestiek

Akoestiek

Vraag het aan onze adviseurs

Ontvang persoonlijk advies
symbol

Wat is akoestiek?

Wat is akoestiek? We weten allemaal ongeveer te benoemen wat akoestiek is. Maar wat is de echte definitie van akoestiek?

Akoestiek in een ruimte

Akoestiek is het geluidsniveau in een ruimte. Het bepaald of een ruimte als prettig en comfortabel ervaren wordt. Of juist niet. Dit geld in elk type omgeving. Of dit nou thuis is, op het werk, tijdens het sporten, in de winkel, in het restaurant of openbare gebouwen.

Wat doet akoestiek

Klopt het geluid niet? Dan vindt men een ruimte al snel niet fijn. Men verblijft er niet prettig, men werkt niet lekker en de communicatie is vaak lastig. U heeft het zelf misschien wel eens ervaren. Slecht geluid is ook een sluipmoordenaar. Als het geluid niet in orde is op uw werkplek zult u gaandeweg de negatieve effecten ervaren.

Gevolgen slechte akoestiek

Communicatie is moeilijk, u moet harder praten, harder concentreren om iemand te verstaan en/ of wordt de hele dag afgeleid door storende omgevingsgeluiden. Denk hierbij aan geluiden van collega’s of machines. Gevolg? Stress, vermoeidheid, stemproblemen en gehoorschade. In sommige gevallen heeft slechte akoestiek zelfs geleid tot hartproblemen. Daarom zijn er voor bijna elke ruimte richtlijnen en normen waaraan de akoestiek in een ruimte moet voldoen. Indien deze normen gehandhaafd worden door de gebruikers ervan zal er een comfortabele omgeving ontstaan waar men graag woont, werkt, winkelt of te gast is.AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

C

Cases

Onze cases

Wij hebben aan diverse, prachtige projecten door het hele land mogen werken. Van meting en advies tot aan productie en montage. Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, de producten en het resultaat dat wij leveren, hebben wij een aantal cases voor u op een rijtje gezet.
Bekijk onze cases

Case WP Haton
Case Q-Music
A

AcoustiNorm

Van meting en advies tot productie en montage

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Naast de diverse metingen is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen. U kunt ons bereiken op 088 – 88 33 321 of via de contactpagina.

Ga naar contact

Waarom AcoustiNorm
Levering en montage

Greep uit onze klanten

Shell logo
Logo Topsportcentrum Rotterdam
Q-Music
Gemeente Veenendaal
The International School of The Hague
Nike
De Digitale B.V.
Gemeente Zuidplas
WP Haton B.V.
Horizon Telecom
Gemeente Rhenen
Perspectief

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK VANDAAG NOG: DE ULTIEME GIDS NAAR EEN RUSTIGE WERKOMGEVING

E-book downloaden
© 2022 - Alle rechten voorbehouden - AcoustiNorm