AcoustiNorm ruimte akoestiek verbeteren

Audiometrie

×

Wat is audiometrie?

Audiometrie is een belangrijk concept in de context van akoestiek en verwijst naar het proces van het meten en evalueren van het gehoorvermogen van een individu. Het is een diagnostische procedure die wordt gebruikt om de gevoeligheid van iemands gehoor voor verschillende frequenties of toonhoogtes vast te stellen.

Tijdens een audiometrisch onderzoek wordt aan de persoon die wordt getest een reeks geluiden van verschillende intensiteiten en frequenties (toonhoogtes) aangeboden via een koptelefoon of luidspreker. De persoon wordt gevraagd om aan te geven wanneer ze het geluid kunnen horen door bijvoorbeeld op een knop te drukken of hun hand op te steken.

Op basis van de antwoorden van de persoon kan een audiogram worden opgesteld. Een audiogram is een grafische weergave van het gehoorverlies van een individu over verschillende frequenties. Hiermee kan worden bepaald welke frequenties het individu wel of niet goed kan horen. Gehoorverlies kan variëren van mild tot diep en kan verschillende oorzaken hebben, zoals leeftijd, lawaaiblootstelling, genetica, en medische aandoeningen.

Audiometrie is essentieel in de medische praktijk om gehoorproblemen te diagnosticeren en de juiste behandelingsopties te bepalen, zoals gehoorapparaten, cochleaire implantaten of andere interventies om het gehoor te verbeteren.Zij gingen u voor

Greep uit onze klanten

Logo Ronald McDonald Kindervallei
Shell logo
Gemeente Rhenen
Logo topsportcentrum Rotterdam
Qmusic
The International School of The Hague
Gemeente Zuidplas
Nike
Gemeente Veenendaal
De Digitale BV
Horizon Telecom
Perspectief