AcoustiNorm, uw partner in ruimte akoestiek

Geluid

Vraag het aan onze adviseurs

Ontvang persoonlijk advies
symbol

Wat is geluid?

Geluid is een natuurkundig verschijnsel waarbij er sprake is van een hoorbare verandering van luchtdruk. Er is hierbij sprake van trillingen in een medium (in veel gevallen is dit lucht maar dit kunnen ook trillingen in een vloeistof of vaste stof zijn) die door het gehoor van de mens waar te nemen zijn. Op het moment dat er geluid wordt geproduceerd, worden de luchtdeeltjes in de omgeving samengeperst. Hierdoor zal de luchtdruk in dat gebied toenemen. De samengeperste deeltjes zullen in botsing komen met de omliggende deeltjes in de lucht waardoor er energie wordt doorgegeven. Een geluid zal hoorbaar zijn als de trillingen elkaar snel opvolgen en er een mogelijkheid is om voldoende geluidsenergie aan het oor af te geven. Het medium waardoor geluid zich moet begeven is hierin een bepalende factor. Er zijn geluiden die het karakter hebben van een klank, zoals bij muziek het geval is. Andere geluiden hebben geen klankkarakter. Dit soort geluiden worden impulsgeluiden genoemd als er sprake is van een snelle stijgtijd en een hoog geluidsniveau. Deze combinatie zorgt voor het schrikeffect.AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

C

Cases

Onze cases

Wij hebben aan diverse, prachtige projecten door het hele land mogen werken. Van meting en advies tot aan productie en montage. Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, de producten en het resultaat dat wij leveren, hebben wij een aantal cases voor u op een rijtje gezet.
Bekijk onze cases

Case WP Haton
Case Q-Music
A

AcoustiNorm

Van meting en advies tot productie en montage

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Naast de diverse metingen is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen. U kunt ons bereiken op 088 – 88 33 321 of via de contactpagina.

Ga naar contact

Waarom AcoustiNorm
Levering en montage

Greep uit onze klanten

Shell logo
Logo Topsportcentrum Rotterdam
Q-Music
Gemeente Veenendaal
The International School of The Hague
Nike
De Digitale B.V.
Gemeente Zuidplas
WP Haton B.V.
Horizon Telecom
Gemeente Rhenen
Perspectief

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK VANDAAG NOG: DE ULTIEME GIDS NAAR EEN RUSTIGE WERKOMGEVING

E-book downloaden
© 2022 - Alle rechten voorbehouden - AcoustiNorm