AcoustiNorm ruimte akoestiek verbeteren

Geluidsabsorptie

×

Wat is geluidsabsorptie?

Geluidsabsorptie verwijst naar het vermogen van een materiaal of oppervlak om geluidsgolven te absorberen en om te zetten in een andere vorm van energie, meestal in de vorm van warmte. Wanneer geluidsgolven op een oppervlak vallen, kunnen ze worden weerkaatst, doorgelaten of geabsorbeerd. Materialen die geluidsabsorberende eigenschappen hebben, verminderen de weerkaatsing van geluidsgolven en verminderen daardoor de nagalm en echo in een ruimte.

Geluidsabsorptie wordt vaak gebruikt om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Dit kan handig zijn in omgevingen waarin een teveel aan galm en echo het moeilijk maakt om gesprekken te voeren, muziek te beluisteren of andere geluidsactiviteiten uit te voeren. Geluidsabsorberende materialen worden vaak gebruikt in ruimtes zoals theaters, opnamestudio’s, kantoren, restaurants en andere openbare gebouwen om de geluidskwaliteit te verbeteren en het geluidsniveau te beheersen.

Materialen met goede geluidsabsorberende eigenschappen hebben meestal een poreuze structuur die de mogelijkheid biedt om geluidsgolven binnen te laten en de kinetische energie van deze golven om te zetten in wrijvingswarmte. Voorbeelden van dergelijke materialen zijn akoestische panelen, akoestische plafondtegels, gordijnen, tapijten, speciale schuimen en vezelige isolatiematerialen. Deze materialen kunnen het geluid helpen absorberen in plaats van het te weerkaatsen, waardoor de algehele akoestiek van een ruimte wordt verbeterd.Zij gingen u voor

Greep uit onze klanten

Logo Ronald McDonald Kindervallei
Shell logo
Gemeente Rhenen
Logo topsportcentrum Rotterdam
Qmusic
The International School of The Hague
Gemeente Zuidplas
Nike
Gemeente Veenendaal
De Digitale BV
Horizon Telecom
Perspectief