AcoustiNorm, uw partner in ruimte akoestiek

Geluidsoverdracht

Vraag het aan onze adviseurs

Ontvang persoonlijk advies
symbol

Geluidsoverdracht

De oorzaak van geluidsoverdracht is het brengen van een trilling in een constructie of lucht. Deze soorten trillingen kunnen verdelen in twee soorten geluiden:

  • Luchtgeluid – Wanneer er trilling in de lucht wordt gebracht door bijvoorbeeld stemgeluid, een instrument of radio, spreken we over luchtgeluid.
  • Contactgeluid – We hebben het over contactgeluid als er door het lopen op een harde vloer of stromend water door leidingen trilling in een constructie wordt gebracht.

Geluidsproblemen

Een probleem wat veel voorkomt is dat luchtgeluid zich via spleten en kieren makkelijk kan verplaatsen tussen ruimtes. Door de openingen dicht te maken kan het probleem vaak opgelost worden. Alleen is afdichten vaak niet voldoende, omdat er in de meeste gevallen nog een overdracht van een minder direct geluid voorkomt. De bestaande bouwdelen waar het luchtgeluid tegenaan komt kunnen namelijk deze trillingen opnemen. Vervolgens wordt de trilling weer aan de andere kant in de vorm van geluid afgegeven. Hetzelfde probleem komt eigenlijk ook voor bij contactgeluid. Het bouwdeel waaraan de trilling wordt gegeven geeft aan de andere kant weer geluid af.

Flankerende geluidsoverdracht

Als een lucht- of contactgeluid de bouwdelen een trilling brengt die wordt overgebracht in geluid op verder aansluitende locaties en constructies, spreken we van flankerende geluidsoverdracht. Een trilling kan door een constructie een langere weg afleggen dan door de lucht. Denk hierbij aan een trein, deze kan men al op een grotere afstand aan komen voelen door aanliggende constructies.

Verminderen geluidsoverdracht

Om geluidsoverdracht te verminderen zijn er verschillende oplossingen:

  • Bouwen van een flexibele constructie
  • Voorzetwanden
  • Zwevende vloeren
  • Vrij hangend plafond
  • Zwevend dak
  • Box in box bouwen
  • Afdichten naden en kieren


AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

C

Cases

Onze cases

Wij hebben aan diverse, prachtige projecten door het hele land mogen werken. Van meting en advies tot aan productie en montage. Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, de producten en het resultaat dat wij leveren, hebben wij een aantal cases voor u op een rijtje gezet.
Bekijk onze cases

Case WP Haton
Case Q-Music
A

AcoustiNorm

Van meting en advies tot productie en montage

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Naast de diverse metingen is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen. U kunt ons bereiken op 088 – 88 33 321 of via de contactpagina.

Ga naar contact

Waarom AcoustiNorm
Levering en montage

Greep uit onze klanten

Shell logo
Logo Topsportcentrum Rotterdam
Q-Music
Gemeente Veenendaal
The International School of The Hague
Nike
De Digitale B.V.
Gemeente Zuidplas
WP Haton B.V.
Horizon Telecom
Gemeente Rhenen
Perspectief

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK VANDAAG NOG: DE ULTIEME GIDS NAAR EEN RUSTIGE WERKOMGEVING

E-book downloaden
© 2022 - Alle rechten voorbehouden - AcoustiNorm