AcoustiNorm, uw partner in ruimte akoestiek

Geluidssnelheid

Vraag het aan onze adviseurs

Ontvang persoonlijk advies
symbol

Wat is geluidssnelheid?

Geluidssnelheid is een term waarmee het tempo dat geluidsgolven of geluidstrillingen zich kunnen voortplanten (door de lucht en allerlei andere materialen) wordt aangegeven. Er is hierbij dus sprake van de afstand die geluidsgolven per tijdseenheid kunnen afleggen in een specifieke ruimte. Dit wordt uitgedrukt in kilometer per seconde. Geluidssnelheid is afhankelijk van een aantal factoren waaronder de dichtheid van het medium. Hoe meer moleculen op elkaar gepakt zitten tussen de bron van het geluid en de ontvanger, hoe beter de geluidsgolven kunnen worden doorgegeven en hoe hoger de geluidssnelheid is. Water heeft bijvoorbeeld een hogere dichtheid dan lucht waardoor de geluidssnelheid onder water dus hoger is. Geluidsgolven door lucht en door kamertemperatuur reizen met ongeveer 340 meter per seconde. Licht reist met een snelheid van 300.000.000 meter per seconde en is dus veel sneller dan geluid. Dit is de reden dat bij onweer eerst de lichtflits wordt waargenomen en pas in later stadium de donder wordt gehoord.AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

C

Cases

Onze cases

Wij hebben aan diverse, prachtige projecten door het hele land mogen werken. Van meting en advies tot aan productie en montage. Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, de producten en het resultaat dat wij leveren, hebben wij een aantal cases voor u op een rijtje gezet.
Bekijk onze cases

Case WP Haton
Case Q-Music
A

AcoustiNorm

Van meting en advies tot productie en montage

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Naast de diverse metingen is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen. U kunt ons bereiken op 088 – 88 33 321 of via de contactpagina.

Ga naar contact

Waarom AcoustiNorm
Levering en montage

Greep uit onze klanten

Shell logo
Logo Topsportcentrum Rotterdam
Q-Music
Gemeente Veenendaal
The International School of The Hague
Nike
De Digitale B.V.
Gemeente Zuidplas
WP Haton B.V.
Horizon Telecom
Gemeente Rhenen
Perspectief

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK VANDAAG NOG: DE ULTIEME GIDS NAAR EEN RUSTIGE WERKOMGEVING

E-book downloaden
© 2022 - Alle rechten voorbehouden - AcoustiNorm