AcoustiNorm ruimte akoestiek verbeteren

Meteocorrectie

×

Wat is meteocorrectie?

Meteocorrectie verwijst naar het aanpassen of corrigeren van geluidsmetingen of -berekeningen voor de invloed van meteorologische omstandigheden op geluidsoverdracht. Meteorologische factoren, zoals temperatuur, luchtvochtigheid, windsnelheid en windrichting, kunnen de manier waarop geluidsgolven zich verspreiden en zich gedragen, beïnvloeden.

De luchttemperatuur, luchtvochtigheid en windsnelheid kunnen bijvoorbeeld invloed hebben op de snelheid waarmee geluidsgolven door de lucht reizen. Als geluidsgolven zich door lucht met verschillende eigenschappen verplaatsen, kan dit de geluidsoverdracht beïnvloeden en resulteren in veranderingen in het geluidsniveau op verschillende afstanden van de bron.

Meteocorrectie wordt vaak gebruikt om geluidsmetingen en -voorspellingen te corrigeren, zodat de invloed van meteorologische omstandigheden wordt uitgesloten of gecompenseerd. Dit helpt om nauwkeurigere beoordelingen van geluidsvervuiling en blootstelling aan geluid te krijgen, vooral in situaties waarin meteorologische variaties significant kunnen zijn, zoals bij omgevingslawaai van snelwegen, industrieën en andere geluidsbronnen.

In gebieden waar geluidswetgeving en normen van toepassing zijn, kan meteocorrectie een belangrijke rol spelen om ervoor te zorgen dat geluidsmetingen en -rapporten een consistent en vergelijkbaar niveau van nauwkeurigheid hebben, ongeacht de variërende meteorologische omstandigheden.Zij gingen u voor

Greep uit onze klanten

Logo Ronald McDonald Kindervallei
Shell logo
Gemeente Rhenen
Logo topsportcentrum Rotterdam
Qmusic
The International School of The Hague
Gemeente Zuidplas
Nike
Gemeente Veenendaal
De Digitale BV
Horizon Telecom
Perspectief