AcoustiNorm, uw partner in ruimte akoestiek

Resonantie

Vraag het aan onze adviseurs

Ontvang persoonlijk advies
symbol

Wat is resonantie?

Resonantie is een natuurkundig verschijnsel waarbij een trillend voorwerp een ander voorwerp in trilling kan brengen. Deze trillingen worden via een tussenstof doorgegeven. Op het moment dat het andere voorwerp mee gaat trillen in het ritme van de oorspronkelijke trillingen, wordt dit resoneren genoemd. Dit is de reden dat resonantie in de volksmond ook wel terugklinken, weerklinken of meetrillen wordt genoemd. In geval van resonantie zal er periodiek een energie uitwisseling optreden. Dit verschijnsel kan bij vrijwel ieder bestaand object optreden. Een bekend voorbeeld waarbij er sprake is van resoneren is als er een toon op een piano aangeslagen wordt. In dat geval zullen alle snaren die met de betreffende toon resoneren tot trilling worden gebracht. Hierbij is er sprake van een harmonie tussen alle snaren die de aangeslagen toon voelen waardoor de betreffende snaren gaan meetrillen. Hierbij wordt er geen onderscheid gemaakt of de tonen hoger of lager zijn. Op het moment dat de betreffende tonen in resonantie zijn, zullen deze meetrillen.AcoustiNorm denkt en werkt niet vanuit producten maar vanuit de eisen die u aan de (werk)omgeving stelt. In o.a. het Bouwbesluit, Beleid Frisse Scholen, NOC-NSF, Arbo of ISO zijn de normen omschreven waaraan een ruimte dient te voldoen.

C

Cases

Onze cases

Wij hebben aan diverse, prachtige projecten door het hele land mogen werken. Van meting en advies tot aan productie en montage. Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, de producten en het resultaat dat wij leveren, hebben wij een aantal cases voor u op een rijtje gezet.
Bekijk onze cases

Case WP Haton
Case Q-Music
A

AcoustiNorm

Van meting en advies tot productie en montage

Onze kracht is de combinatie van advies, rapporten en het kunnen leveren en plaatsen van de oplossing. Naast de diverse metingen is ook een QuickScan een goed middel om snel pijnpunten in het ontwerp boven water te halen en eventuele problemen op voorhand te voorkomen. U kunt ons bereiken op 088 – 88 33 321 of via de contactpagina.

Ga naar contact

Waarom AcoustiNorm
Levering en montage

Greep uit onze klanten

Shell logo
Logo Topsportcentrum Rotterdam
Q-Music
Gemeente Veenendaal
The International School of The Hague
Nike
De Digitale B.V.
Gemeente Zuidplas
WP Haton B.V.
Horizon Telecom
Gemeente Rhenen
Perspectief

DOWNLOAD ONS GRATIS E-BOOK VANDAAG NOG: DE ULTIEME GIDS NAAR EEN RUSTIGE WERKOMGEVING

E-book downloaden
© 2022 - Alle rechten voorbehouden - AcoustiNorm