AcoustiNorm ruimte akoestiek verbeteren

Uitklinktijd

×

Wat is uitklinktijd?

Uitklinktijd is een belangrijk concept in akoestiek en geluidsontwerp, vooral in ruimtes waar geluidreflecties en nagalm een rol spelen. Verschillende ruimtes kunnen verschillende uitklinktijden hebben, afhankelijk van de grootte, vorm, materialen en akoestische eigenschappen van de ruimte.

Kortere uitklinktijden resulteren over het algemeen in een duidelijkere spraakverstaanbaarheid en een betere scheiding van geluiden, wat handig is in omgevingen zoals klaslokalen en vergaderzalen. Langere uitklinktijden kunnen wenselijk zijn in bepaalde muziekzalen om een rijkere en vollere geluidsweergave te creëren.

Akoestische behandelingen

Akoestische behandelingen, zoals het toevoegen van geluidsabsorberende materialen zoals gordijnen, tapijten of akoestische panelen, kunnen de uitklinktijd van een ruimte beïnvloeden door geluidsgolven te absorberen en de weerkaatsing te verminderen. Het streven is meestal om een evenwicht te vinden tussen een uitklinktijd die comfortabel is voor de gewenste activiteiten in de ruimte en die niet te lang of te kort is, wat de algehele akoestiek beïnvloedt.Zij gingen u voor

Greep uit onze klanten

Logo Ronald McDonald Kindervallei
Shell logo
Gemeente Rhenen
Logo topsportcentrum Rotterdam
Qmusic
The International School of The Hague
Gemeente Zuidplas
Nike
Gemeente Veenendaal
De Digitale BV
Horizon Telecom
Perspectief