AcoustiNorm ruimte akoestiek verbeteren

Witte ruis

×

Wat is witte ruis?

Witte ruis verwijst naar een specifiek soort geluid dat bestaat uit gelijke intensiteit over een breed frequentiebereik. Met andere woorden, alle frequentiecomponenten binnen het hoorbare spectrum zijn vertegenwoordigd in witte ruis en hebben dezelfde amplitudes.

Het geluid van witte ruis lijkt vaak op een continu ‘sssshhhh’ geluid en wordt vaak vergeleken met het geluid van statische ruis dat je kunt horen op een ongebruikte televisie- of radiofrequentie. In muzikale termen klinkt het vaak als een constante sissende klank.

Witte ruis heeft de eigenschap dat het geluidsniveau constant blijft over alle frequenties. Dit maakt het nuttig voor verschillende toepassingen, zoals geluidsreductie, geluidsmasking (het creëren van een achtergrondgeluid om andere geluiden te maskeren), en in de wetenschap en techniek voor diverse experimenten en tests.

Naast witte ruis bestaan er ook andere soorten ‘gekleurde’ ruis, zoals roze ruis (waarbij de intensiteit afneemt naarmate de frequentie toeneemt) en bruine ruis (nog diepere afname van intensiteit met frequentie). Elk type ruis heeft verschillende toepassingen en eigenschappen, afhankelijk van het doel en de context waarin het wordt gebruikt.Zij gingen u voor

Greep uit onze klanten

Logo Ronald McDonald Kindervallei
Shell logo
Gemeente Rhenen
Logo topsportcentrum Rotterdam
Qmusic
The International School of The Hague
Gemeente Zuidplas
Nike
Gemeente Veenendaal
De Digitale BV
Horizon Telecom
Perspectief