AcoustiNorm ruimte akoestiek verbeteren

Trommelvlies

×

Wat is je trommelvlies

Een trommelvlies, ook wel bekend als het tympanische membraan, is een dun en gevoelig membraan dat zich in het menselijk oor bevindt. Het vormt de grens tussen het buitenoor en het middenoor. Het trommelvlies is essentieel voor het proces van geluidswaarneming en speelt een cruciale rol in het overdragen van geluidstrillingen van de buitenwereld naar de gehoorbeentjes in het middenoor.

Het trommelvlies heeft de vorm van een dunne en strakke koepel en bevindt zich aan het einde van de uitwendige gehoorgang. Wanneer geluidsgolven in de vorm van drukvariaties de gehoorgang binnengaan, trilt het trommelvlies mee met deze drukvariaties. Deze trillingen zetten de gehoorbeentjes (hamer, aambeeld en stijgbeugel) in het middenoor in beweging. Deze gehoorbeentjes zorgen op hun beurt voor verdere versterking en overdracht van de geluidstrillingen naar het binnenoor, waar het geluid uiteindelijk wordt omgezet in elektrische signalen die door de auditieve zenuw naar de hersenen worden gestuurd voor verwerking en perceptie.

Het trommelvlies is een belangrijk onderdeel van het auditieve systeem en zijn gevoeligheid voor drukvariaties maakt het mogelijk dat we geluiden kunnen horen. Het kan echter ook kwetsbaar zijn en beschadigd raken door plotselinge en intense drukveranderingen, infecties of letsel. Gehoorverlies of gehoorproblemen kunnen optreden als het trommelvlies niet goed functioneert.Zij gingen u voor

Greep uit onze klanten

Logo Ronald McDonald Kindervallei
Shell logo
Gemeente Rhenen
Logo topsportcentrum Rotterdam
Qmusic
The International School of The Hague
Gemeente Zuidplas
Nike
Gemeente Veenendaal
De Digitale BV
Horizon Telecom
Perspectief